Zobrazit podle typu:

i_IMG_5706

i_IMG_5713

VÝLET ZA ROKOKEM

PODZIMNÍ SLUNEČNÉ DOPOLEDNE JSME STRÁVILI V ROKOKOVÉM STYLU...

Z dění v Charitě Svitavy…

V Charitní pečovatelské službě jsme v úterý 10. října 2017 uspořádali první společenské setkání s klienty. S našimi klienty se vídáme zpravidla jen v jejich domácnostech během výkonu služby, napadlo nás proto pozvat je na oplátku k nám.

Klienti se tak mohli podívat „pod pokličku“ své pečovatelské služby a prohlédnout si její zázemí na Polní ulici ve Svitavách.

Obdarujme společně chudé děti na Ukrajině

Stejně jako v předchozích letech, i letos jsme se zapojili do projektu Vánoční balíček pro děti z chudých rodin nebo z dětských domovů na Ukrajině.

Jde o jednorázový dar konkrétnímu dítěti, ze kterého nevyplývá žádný dlouhodobý závazek ani pro jednu ze stran. Projekt "Vánoční balíček" Arcidiecézní charity Olomouc byl založen v roce 2008. V letošním roce je do projektu zařazeno 341 dětí ze čtyř měst.

Charita Svitavy chce vše dobré zakořenit

Charita Svitavy přiváží z Burzy filantropie v Litomyšli příslib podpory projektu "Ať vše dobré zakoření" ve výši 36 tisíc korun. Díky této podpoře bude moci prohlubovat vztahy mezi klienty i organizacemi na svitavsku a přinášet radost těm, kteří již nevěřili, že budou ještě někdy moci pracovat na zahrádce.

Online zápisky z Haiti: Klára navštívila chudé rodiny i ortopedické centrum

Haiti - Jedna jediná postel. V každé místnosti jedna rodina, třeba devítičlenná. To je běžný život Haiťanů. V těchto dnech jej prožívá na vlastní kůži Klára Lőffelmannová z Arcidiecézní charity Olomouc. Spolu s filmaři Jakubem Kociánem a Vítem Kanyzou v Karibiku kontrolují projekty Charity, uspořádají zdravotní kemp a pomáhají zajistit dopravu kontejneru pro Haiti, který má z ČR odplout letos v listopadu. Aktuálně by měla trojice vyrazit z Gonaïves do Baie de Henne. Více se dočtete v online zápiscích.

3. listopadu

Charita Svitavy nabízí k odkoupení polohovací postel

Cena: 15 tisíc Kč

Kontakt: 736 267 381

i_IMG_5706

i_IMG_5713

8. září

Inspekce v Charitní pečovatelské službě

V polovině srpna proběhla v Charitní pečovatelské službě inspekce Ministerstva práce a sociálních věcí, která dopadla výborně. Více informací o proběhlé inspekci je možné najít v registru sociálních služeb.