Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Křížová cesta za Charitu Svitavy

Srdečně zveme na křížovou cestu za Charitu Svitavy. Zváni jsou nejenom klienti a zaměstnanci Charity Svitavy, ale také všichni, kteří vnímají její poslání jako smysluplné.

Místo: Kostel Navštívení Panny Marie ve Svitavách
Termín: 16. 3. 2018, 17:20

Jarní výstava výrobků ve Světlance

Srdečně zveme na prodejní výstavu výrobků klientů Světlanky, která se uskuteční na Světlance (Jungmannova 6) ve dnech 19. až 21. března 2018.

Jarní výstava 2018

Sdílíme prosbu o pomoc

Rodina ze Svitav ve složité životní situaci hledá osobní asistenci - výpomoc do domácnosti.

Inzerát ke stažení zde.

Křížová cesta za Charitu Svitavy

Pozvání na cestu...

...na cestu s Charitou Svitavy. Na cestu křížovou. V postním období se každoročně vydává Charita Svitavy na společnou křížovou cestu.

PROMĚNY - Výstava autorských prací klientů

Výsledky práce klientů ve výtvarném atelieru, v němž pracují pod vedením MgA. Tomáše Krásy, si budete moci prohlédnout na jejich autorské výstavě, která již tradičně nese název Proměny. Pokud bychom měli najít klíčová témata, která provázela vznik letošních původních prací, byla by jimi radost, autentičnost, odvaha, objevování, hra s barvami, tvary i s vlastními schopnostmi, hledání vlastních hranic a možností.

Výstava byla zahájena vernisáží, která proběhla ve foyer multikulturního centra Fabrika 1. března 2018.Výstavu si bude možné prohlédnout až do 15. dubna 2018.

Místo: Fabrika Svitavy
Termín: 1. 3. 2018 — 15. 4. 2018

Vernisáž výstavy PROMĚNY

Srdečně a s hrdostí Vás zveme na výstavu Proměny.  Výstava bude zahájena vernisáží, která proběhne ve foyer multikulturního centra Fabriky 1. března 2018 ve 14 hodin. Na vernisáži zazpívají klienti CDS Světlanka a vystoupí vzácný host, koncertní mistr Janáčkovy opery v Brně, violoncellista Josef Klíč.

Místo: Fabrika Svitavy - foyer
Termín: 1. 3. 2018, 14:00

POSTNÍ ALMUŽNA 2018

Období mezi Popeleční středou a Květnou nedělí je součástí velikonočního půstu. Jako takové nám dává příležitost k zamyšlení, příležitost k tomu, abychom se zabývali alespoň v této době věcmi, které nás přesahují.

Upravené prostory ve Světlance

Charita Svitavy upravila nové prostory pro seniory ve Světlance - centru denních služeb pro kvalitnější trávení času seniorů. Za příspěvek a podporu jsme velice vděčni; na úpravu prostor přispěl Výbor dobré vůle - Nadace Olgy Havlové, na vybavení přispěla firma Kovojoch ze Svitav..

Auto pro Haiti. Pomozme s dopravou zásob vody, jídla a léků pro chudé

Olomouc, Gonaïves - Zdolání nesjízdných cest a doprava školních pomůcek, léků, jídla a zásob vody pro chudé. To vše zvládnou s novým autem sestry z řádu sv. Josefa, které s Arcidiecézní charitou Olomouc pomáhají na Haiti. Charita vyhlašuje sbírku Auto pro Haiti. Štědří dárci mohou své příspěvky zasílat od března na účet Charity: 43-9935450227/0100, VS:2525 Jejich peníze pak přispějí na nákup terénního vozu s nákladovým prostorem. Ten bude rozvážet pomoc v Gonaïves a okolí...

Zveme vás do zákulisí sbírky Kontejner pro Haiti. Prostřednictvím videa

Olomouc, Haiti – Půl roku sbírání, třídění, čištění, oprav, nakládání… To byla humanitární sbírka Kontejner pro Haiti. Školní batohy, míče a koloběžky i zdravotní berle a ortézy v těchto dnech už využívají malí Haiťané z Gonaïves a Baie de Henne. Tamní školy mají další vybavení a nábytek. Se šlapacími šicími stroji, látkami, metry a dalšími potřebami už pracují ženy v nové šicí dílně pod centrem sestřiček z řádu sv. Josefa… Půl roku práce stálo za to. Děkujeme Vám za podporu. Nahlédněte s námi do zákulisí sbírky prostřednictvím krátkého videa.

16. března

Jarní výstava výrobků ve Světlance