Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Charita Svitavy vyhlašuje výběrové řízení

Charita Svitavy rozšiřuje pracovní tým. Přijme pracovníka v sociálních službách, konkrétně by se jednalo o aktivizační činnosti a přímou obslužnou péči o seniory a osoby se zdravotním postižením.

Arcidiecézní charita Olomouc připomíná 20. výročí od ničivých povodní

Arcidiecézní charita Olomouc připomíná 20. výročí od ničivých povodní speciálním webem www.povodne97.cz, kde si lidé přečtou příběhy, které se opravdu staly, prohlédnou si dobové fotografie a zjistí, jak voda zaplavovala Moravu den po dni. Na motivy některých příběhů navíc vytvořili rozhlasoví tvůrci minutové hry. Ty odvysílá Český rozhlas Olomouc během července. Po premiéře si tyto hry pustí také čtenáři charitního speciálního webu. Výročí připomínají také video spoty zobrazující zaplavená místa před 20 lety a to, jak vypadají v současnosti.

Bylo požehnáno svozové vozidlo

Na závěr školního roku na zahradě Světlanky – centra denních služeb (CDS) bylo požehnáno nové vozidlo, které je využíváno ke svozu klientů, při programu CDS, převozu lůžek v rámci Půjčovny kompenzačních pomůcek.

Kontejner pro Haiti - co sbíráme

Charita Svitavy je sběrným místem projektu Kontejner pro Haiti. Vybírá pouze nové věci specifikované níže:

Zaměstnanci Kooperity pomáhají potřebným

Charita Svitavy spolupracuje s pojišťovnou Kooperativa již několik let v rámci firemního dobrovolnictví, někteří ze zaměstnanců jsou pravidelnými tříkrálovými koledníky. Věnují nám nejenom svůj čas. Již podruhé její zaměstnanci projevili ochotu pomoci "ze své kapsy" potřebným. Obdivujeme je za to, a jsme jim za to velice vděčni.

Naplňte s námi Kontejner pro Haiti

Vyučit se švadlenou, mít lepší garderobu, vybavenou třídu či školní knihovnu, mít čím se ošetřit… Takto a mnohem víc pomůže chudým Haiťanům kontejner s materiální sbírkou, kterou Arcidiecézní charita Olomouc vyšle letos na podzim do Karibiku. Kontejner pro Haiti můžete začít plnit již v těchto dnech. Uvidíme, zda se podaří váhu zásilky posílit na maximálních 14 tun. Sbírka potrvá do 30. září tohoto roku...

Charita Svitavy je jedním z mnoha sběrných míst této sbírky.

Lamaterapie na Světlance

Na Světlanku zavítaly dvě lamy společně s pejsky z farmy u Lamáka manželů Okáčkových.
Počasí nám přálo a tak jsme se mohli těšit krásnému slunnému dopoledni.

Výlet do Litomyšle

Rádi zveřejňujeme zápisky z cest klientů Světlanky:

Výlet do Rájce - Jestřebí

Klasicistní zámek francouzského typu Rájec nad Svitavou zlákal svou krásou také naše seniorky, a tak se uskutečnil další světlankovský výlet!

Pomáháme potřebným

Máme radost, že prostředky z Tříkrálové sbírky pomáhají tam, kde jsou potřeba. V tomto případě ve formě automatické pračky. Jsme vděčni organizaci TAUER GROUP a.s. za vstřícnost a jedné rodině za příspěvek... Jsme rádi, když můžeme lidem, kteří se dostali do tíživé situace, pomoci prostřednictvím tzv. přímé sociální pomoci, která je financovaná z prostředků Tříkrálové sbírky.

24. července

Volná místa v Charitě Svitavy:

17. července

Charita Svitavy nabízí k odkoupení polohovací postel

Cena: 15 tisíc Kč

Kontakt: 736 267 381