Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Tříkrálová sbírka je v plném proudu

Bojujeme s nemocemi, s časem i náladami malých králíčků, ale radost  lidí z vzácné návštěvy  vše obrátí k dobrému, dodává  energii. Loni byl na Tři krále třeskutý mráz, i když sluníčko potutelně lákalo ven, letos je ke koledníkům zatím počasí milosrdné.

Tříkrálová sbírka 2018 klepe na dveře

Arcidiecéze olomoucká – Zprávu o narození Spasitele, radost i požehnání budou šířit v jednotlivých domácnostech Tři králové od 1. do 14. ledna. Lidé jim na oplátku přispějí do pokladničky ve prospěch potřebných. Skupinky koledníků s papírovými korunami vyšlou do terénu Charity Arcidiecéze olomoucké již podevatenácté. Lidé je poznají podle korunky a pláště, ponesou s sebou také pokladničku s logem Charity, která je zapečetěná a očíslovaná...

Zimní výstava výrobků klientů

V těchto dnech ve Světlance - centru denních služeb probíhá prodejní výstava výrobků kliedntů Světlanky - centra denních služeb.

Setkání s dobrovolníky

Konec roku je příležitost bilancovat, ale také výzva k zastavení se a ohlédnutí za uplynulým rokem. Nejen proto se sešli dobrovolníci svitavské Charity s koordinátorkou dobrovolníků a ředitelkou Charity Svitavy.

Vánoční balíčky zamíří na Ukrajinu k 341 chudým dětem. Nejmladšímu je 1 rok

Olomouc – I letos udělají čeští dárci radost chudým dětem na Ukrajině. Jejich Vánoční balíčky převeze Arcidiecézní charita Olomouc (ACHO) na Ukrajinu v úterý 12. prosince. Dárcům se podařilo nastřádat balíčky pro 341 dětí, což je o 37 více než loni. Nakládání balíčků začne v pondělí 11. prosince v 8.15 hodin přímo v sídle Charity na adrese Křížkovského 6.

Pomáháme potřebným

Na podzim jsme pomohli rodině nacházející se ve složité životní situaci i díky vstřícnosti společnosti TAUER GROUP, a.s. Jsme rádi, když můžeme lidem, kteří se dostali do tíživé situace, pomoci prostřednictvím tzv. přímé sociální pomoci, která je financovaná z prostředků Tříkrálové sbírky.

VÝLET ZA ROKOKEM

PODZIMNÍ SLUNEČNÉ DOPOLEDNE JSME STRÁVILI V ROKOKOVÉM STYLU...

Z dění v Charitě Svitavy…

V Charitní pečovatelské službě jsme v úterý 10. října 2017 uspořádali první společenské setkání s klienty. S našimi klienty se vídáme zpravidla jen v jejich domácnostech během výkonu služby, napadlo nás proto pozvat je na oplátku k nám.

Klienti se tak mohli podívat „pod pokličku“ své pečovatelské služby a prohlédnout si její zázemí na Polní ulici ve Svitavách.

Obdarujme společně chudé děti na Ukrajině

Stejně jako v předchozích letech, i letos jsme se zapojili do projektu Vánoční balíček pro děti z chudých rodin nebo z dětských domovů na Ukrajině.

Jde o jednorázový dar konkrétnímu dítěti, ze kterého nevyplývá žádný dlouhodobý závazek ani pro jednu ze stran. Projekt "Vánoční balíček" Arcidiecézní charity Olomouc byl založen v roce 2008. V letošním roce je do projektu zařazeno 341 dětí ze čtyř měst.

Charita Svitavy chce vše dobré zakořenit

Charita Svitavy přiváží z Burzy filantropie v Litomyšli příslib podpory projektu "Ať vše dobré zakoření" ve výši 36 tisíc korun. Díky této podpoře bude moci prohlubovat vztahy mezi klienty i organizacemi na svitavsku a přinášet radost těm, kteří již nevěřili, že budou ještě někdy moci pracovat na zahrádce.

22. prosince 2017

PF 2018

Děkujeme za spolupráci a přeme příjemné prožití Vánočních svátků.
Do Nového roku Vám přejeme pevné zdraví, hodně sil, radosti a Božího požehnání.

PF 2018

3. listopadu 2017

Charita Svitavy nabízí k odkoupení polohovací postel

Cena: 15 tisíc Kč