Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

VÝLET ZA ROKOKEM

PODZIMNÍ SLUNEČNÉ DOPOLEDNE JSME STRÁVILI V ROKOKOVÉM STYLU...

Z dění v Charitě Svitavy…

V Charitní pečovatelské službě jsme v úterý 10. října 2017 uspořádali první společenské setkání s klienty. S našimi klienty se vídáme zpravidla jen v jejich domácnostech během výkonu služby, napadlo nás proto pozvat je na oplátku k nám.

Klienti se tak mohli podívat „pod pokličku“ své pečovatelské služby a prohlédnout si její zázemí na Polní ulici ve Svitavách.

Obdarujme společně chudé děti na Ukrajině

Stejně jako v předchozích letech, i letos jsme se zapojili do projektu Vánoční balíček pro děti z chudých rodin nebo z dětských domovů na Ukrajině.

Jde o jednorázový dar konkrétnímu dítěti, ze kterého nevyplývá žádný dlouhodobý závazek ani pro jednu ze stran. Projekt "Vánoční balíček" Arcidiecézní charity Olomouc byl založen v roce 2008. V letošním roce je do projektu zařazeno 341 dětí ze čtyř měst.

Charita Svitavy chce vše dobré zakořenit

Charita Svitavy přiváží z Burzy filantropie v Litomyšli příslib podpory projektu "Ať vše dobré zakoření" ve výši 36 tisíc korun. Díky této podpoře bude moci prohlubovat vztahy mezi klienty i organizacemi na svitavsku a přinášet radost těm, kteří již nevěřili, že budou ještě někdy moci pracovat na zahrádce.

Online zápisky z Haiti: Klára navštívila chudé rodiny i ortopedické centrum

Haiti - Jedna jediná postel. V každé místnosti jedna rodina, třeba devítičlenná. To je běžný život Haiťanů. V těchto dnech jej prožívá na vlastní kůži Klára Lőffelmannová z Arcidiecézní charity Olomouc. Spolu s filmaři Jakubem Kociánem a Vítem Kanyzou v Karibiku kontrolují projekty Charity, uspořádají zdravotní kemp a pomáhají zajistit dopravu kontejneru pro Haiti, který má z ČR odplout letos v listopadu. Aktuálně by měla trojice vyrazit z Gonaïves do Baie de Henne. Více se dočtete v online zápiscích.

Slavnostní otevření nových prostor Charity Svitavy

Ve středu 27. září 2017 proběhlo v rámci Dne otevřených dveří slavnostní otevření nového pracoviště Charity Svitavy na ulici Polní. Novou budovu získala Charita Svitavy do nájmu v květnu 2016 a od té doby v ní probíhaly rekonstrukce.

Den otevřených dveří v Charitě Svitavy

Charita Svitavy srdečně zve na Den otevřených dveří, který se bude konat ve středu 27. září 2017.

Charitní pouť do Znojma

Když se řekne Znojmo, představí si člověk okurky, víno a ovoce.

Účastníci pouti Charity Svitavy si vybaví i kostel Sv. Mikuláše s nádhernou výzdobou zbylou zde ještě z víkendového vinobraní. Ornamenty z ovoce a zeleniny, lustr ověšený hrozny vína i obrazy složené ze suchých plodin. Z rýže, čočky, fazolí a semínek vytvořené obrazy Panny Marie, Ježíška. A také svatý Mikuláš, patron hojnosti. K němu doputovali poutníci ze Svitav, aby ho poprosili o podporu, duchovní posilu a naději.

Mise na Haiti: sledujte online zápisky humanitární pracovnice Kláry

AKTUALIZUJEME – Nefungující vláda a zdravotní i školský systém. Hlad, nedostatek pitné vody a každoroční výskyt hurikánů. To je Haiti. V těžce zkoušené zemi v těchto dnech působí Klára Lőffelmannová z Arcidiecézní charity Olomouc. Navštěvuje žáky z projektu Adopce na dálku, haitské komunity a spolupracovníky Charity i některá místa, která loni zasáhl hurikán Matthew a kde pomáhaly peníze českých dárců. Mise potrvá od 19. září do 31. října 2017. Sledujte, jak si Klára vede, v jejích online zápiscích z cesty...

Svitavské tenisové srdce z.s. podpořilo Charitu Svitavy

8. září 2017 se uskutečnil již 5. ročník benefičního turnaje Svitavské tenisové srdce, které vzniklo za účelem pořádání sportovních a kulturních akcí, které podporují vybrané charitativní projekty.

Cílem je pomáhat především starým či nemocným lidem a opuštěným či handicapovaným dětem.

3. listopadu

Charita Svitavy nabízí k odkoupení polohovací postel

Cena: 15 tisíc Kč

Kontakt: 736 267 381

i_IMG_5706

i_IMG_5713

8. září

Inspekce v Charitní pečovatelské službě

V polovině srpna proběhla v Charitní pečovatelské službě inspekce Ministerstva práce a sociálních věcí, která dopadla výborně. Více informací o proběhlé inspekci je možné najít v registru sociálních služeb.