Pomáhejte s námi

Jsme vděčni za každého člověka či organizaci, kteří chtějí přispět na naši činnost. Prostřednictvím našich služeb tak umožní pomoc potřebným lidem.

Váš dar nám pomůže zrealizovat níže uvedené projekty či potřeby.

Seznam toho, co můžeme dárcům nabídnout, naleznete zde.

Jakým způsobem nás můžete podpořit?

finančním darem (příspěvkem)

• v hotovosti na adrese organizace (Hřbitovní 2257/1, Svitavy)
  • bankovním převodem na účet 15507664/0600 jednorázově nebo i pomocí trvalého příkazu k úhradě
  • nakupováním na internetu prostřednictvím portálu GIVT.cz - prostřednictvím nákupu získá Charita Svitavy finanční dar
  • vyhotovení darovací smlouvy je pro nás samozřejmostí; ohledně této záležitosti kontaktujte ředitelku organizace

věcným darem

• kancelářské papíry, kancelářské potřeby
  • úklidové prostředky
  • výpočetní technika
  • automobil
  • apod.

službou

• zajištění kvalitních fotografií ze služeb a z akcí Charity Svitavy
  • vyvolání fotografií
  • umývání automobilů
  • údržba zahrady
  • odklízení sněhu
  • apod.

pomáhat aktivně

Váš dar nám pomůže zrealizovat uvedené projekty či potřeby:

• Nákup velkoprostorového automobilu

Cílem projektu bylo pořídit vyhovující devítimístný bezbariérově upravený automobil, jako náhrada za dosluhující, který se využívá pro svoz klientů do Světlanky - centra denních služeb (CDS), pro dopravu na výlety v rámci programu CDS. Další využití vozidla je v rámci Půjčovny kompenzačních pomůcek (instalace postelí v domácnostech) a v rámci Charitní pečovatelské služby (doprovod klientů se schodolezem) apod.

Rozpočet na tento projekt činí cca 700 000 Kč. Budeme rádi, když se připojíte k těm, kteří již přispěli (město Svitavy, donátoři v Burze filantropie, Výbor dobré vůle – Nadace Olgy Havlové, další dárci…). Přestože již automobil máme a používáme jej, na dofinancování projektu stále schází cca 80 000 Kč.

• Zajištění profesionálního tisku Světlankovského časopisu

Cílem projektu je zajistit kvalitní tisk Světlankovského časopisu, který tvoří klienti Světlanky - centra denních služeb za pomoci pracovníků.

Při tvorbě časopisu klienti rozvíjí a udržují své schopnosti individuálním způsobem. Pracují tak na rozvoji samostatnosti, na samostatném rozhodování apod.

Celkové náklady na tisk 50 kusů jednoho čísla Světlankovského časopisu činí 5 000 Kč.

Budeme vděčni i za věcný dar v podobě kancelářských papírů či cartridgí do tiskárny, popř. svázání časopisu.

• Zajištění bezbariérového přístupu do přízemí budovy na Polní ulici

Cílem projektu je vytvořit bezbariérový vstup do přízemí budovy na Polní ulici, a tím umožnit klientům Světlanky - centra denních služeb být kreativními, pomáhat jim rozvíjet a udržovat jejich schopnosti a napomáhat jim smysluplně trávit čas se svými vrstevníky a lidmi s podobným životním příběhem.

Tohoto cíle chceme dosáhnout instalací šikmé schodišťové sedačky a pomocí bezbariérové rampy. V přízemí budovy budou zřízeny dvě dílny (šicí dílna a dřevodílna) a výtvarný ateliér.

Rozpočet na tento projekt činí cca 151 000 Kč. Budeme rádi, když se připojíte k těm, kteří již přispěli (Konto Bariéry, ČSOB pomáhá regionů, KONZUM, o.d., GIVT.cz a jednotliví dárci. Na dofinancování projektu je třeba získat 21 527 Kč.

• Zpřístupnění 1. patra v budově na Polní ulici lidem s handicapem

Cílem projektu je zpřístupnit 1. patro v budově na Polní ulici seniorům a osobám s handicapem a pomoci jim s překonáním bariér. V prvním patře bude zázemí Charitní pečovatelské služby a také prostor pro dramaterapii v rámci Světlanky - centra denních služeb.

Rozpočet na tento projekt činí cca 500 000 Kč.

• Příspěvek na dopravu klientů

Klientům Světlanky - centra denních služeb je do zařízení a zpět zajišťována doprava. Klienti tuto dopravu využívají převážně proto, že nemají jinou možnost se do Světlanky dopravit. Přestože je tato služba ztrátová, vnímáme ji jako nezbytnou a potřebnou.

• Podpora jednotlivých služeb, které Charita Svitavy poskytuje

Co můžeme dárcům nabídnout?

• uveřejnění informace o podporu v tiskové zprávě v místních periodikách, ve výroční zprávě, na webových stránkách a facebookovém profilu organizace, příp. uveřejnění loga dárce tamtéž
  • pozvání na akce pořádané Charitou Svitavy
  • pozvání k prohlídce zařízení a seznámení se se službami provozovanými Charitou Svitavy
  • možnost zapojení se do chodu zařízení jako dobrovolník

21. září

Půjčovna kompenzačních pomůcek

Oznamujeme, že ve středu 27. září 2017 bude Půjčovna kompenzačních pomůcek uzavřena .

Děkujeme za pochopení.

8. září

Inspekce v Charitní pečovatelské službě

V polovině srpna proběhla v Charitní pečovatelské službě inspekce Ministerstva práce a sociálních věcí, která dopadla výborně. Více informací o proběhlé inspekci je možné najít v registru sociálních služeb.