Tříkrálová sbírka

První Tříkrálová sbírka se uskutečnila v roce 2000. Tato sbírka ještě nebyla celorepubliková, ale konala se pouze na území olomoucké arcidiecéze. Protože její výsledky byly velmi dobré, rozhodla se v roce 2001 Česká biskupská konference pověřit celorepublikovým konáním sekretariát Sdružení Česká katolická charita. Od roku 2001 se tedy tato sbírka koná každoročně po celém území ČR.

Tato sbírka se odvíjí od starobylého lidového zvyku uctívání Tří králů. Vždy okolo 6. ledna se vydávají skupinky tříkrálových dobrovolníků do řady ulic měst a vesnic, aby oslovili veřejnost a požádali o pomoc pro lidi v nouzi u nás i zahraničí. Velmi si vážíme jakékoli podpory a také garantujeme, že je vše pečlivě zorganizováno tak, aby se nemohla ztratit ani koruna z výnosu této sbírky.

Pořádající charita z olomoucké arcidiecéze má možnost využít 58% z výnosu koledování ve svých projektech.

Zde si můžete prohlédnout fotografie.

Doporučujeme videoreportáž o Tříkrálové sbírce 2014:

Reportáž o tom, jak Tříkrálová sbírka pomáhá:

17. srpna

28. června

Vyšlo nové číslo Světlankovského časopisu

V těchto dnech vyšlo nové číslo Světlankovského časopisu. Ke stažení je zde.

Všem čtenářům přejeme pěkné chvíle při čtení časopisu.