Zobrazit články z rubriky:  Akce pro veřejnostSvětlanka - centrum denních služebStředisko humanitární pomociTříkrálová sbírkaPostní almužnaCharitní pečovatelská službaFinancováníAktuality

Charitní pouť do Znojma

Když se řekne Znojmo, představí si člověk okurky, víno a ovoce.

Účastníci pouti Charity Svitavy si vybaví i kostel Sv. Mikuláše s nádhernou výzdobou zbylou zde ještě z víkendového vinobraní. Ornamenty z ovoce a zeleniny, lustr ověšený hrozny vína i obrazy složené ze suchých plodin. Z rýže, čočky, fazolí a semínek vytvořené obrazy Panny Marie, Ježíška. A také svatý Mikuláš, patron hojnosti. K němu doputovali poutníci ze Svitav, aby ho poprosili o podporu, duchovní posilu a naději.

Mise na Haiti: sledujte online zápisky humanitární pracovnice Kláry

Foto: M. Zamazal, ACHO

AKTUALIZUJEME – Nefungující vláda a zdravotní i školský systém. Hlad, nedostatek pitné vody a každoroční výskyt hurikánů. To je Haiti. V těžce zkoušené zemi v těchto dnech působí Klára Lőffelmannová z Arcidiecézní charity Olomouc. Navštěvuje žáky z projektu Adopce na dálku, haitské komunity a spolupracovníky Charity i některá místa, která loni zasáhl hurikán Matthew a kde pomáhaly peníze českých dárců. Mise potrvá od 19. září do 31. října 2017. Sledujte, jak si Klára vede, v jejích online zápiscích z cesty...

Svitavské tenisové srdce z.s. podpořilo Charitu Svitavy

8. září 2017 se uskutečnil již 5. ročník benefičního turnaje Svitavské tenisové srdce, které vzniklo za účelem pořádání sportovních a kulturních akcí, které podporují vybrané charitativní projekty.

Cílem je pomáhat především starým či nemocným lidem a opuštěným či handicapovaným dětem.

Čeští katolíci pomáhají lidem, které zasáhl hurikán Harvey

Foto: J. Daniel Escareño/CC BY-NC 2.0

Představitelé české katolické církve se rozhodli pomoci lidem v oblastech, které o víkendu zpustošil ničivý hurikán Harvey. Jako výraz solidarity poskytnou arcidiecézi Galveston-Houston celkem 23 tisíc USD, které jsou určené na podporu lidí zasažených touto přírodní katastrofou. Do pomoci se zapojila Česká biskupská konference (ČBK), Charita ČR, Arcibiskupství pražské, Arcidiecézní charita Olomouc, Arcidiecézní charita Praha, Charita Kyjov a Charita Otrokovice. Přidat se může každý zájemce.

Kontejner popluje na Haiti jednou tak velký. Sbírka je ukončena

Materiální sbírka Kontejner pro Haiti končí překvapivě o měsíc dříve, než bylo plánováno. Za pouhé dva měsíce se totiž dárcům podařilo nastřádat jednou tolik potřebných věcí. Kontejner vypluje do Karibiku jednou tak velký. Na cestu jej vypraví Arcidiecézní charita Olomouc letos na podzim, do cíle by měl dorazit pravděpodobně v lednu 2018...

Výroční zpráva za rok 2016 vydaná

Rádi bychom Vás upozornili na vydanou Výroční zprávu Charity Svitavy za rok 2016.

Charita Svitavy vyhlašuje výběrové řízení

Charita Svitavy rozšiřuje pracovní tým. Přijme pracovníka v sociálních službách, konkrétně by se jednalo o aktivizační činnosti a přímou obslužnou péči o seniory a osoby se zdravotním postižením.

Arcidiecézní charita Olomouc připomíná 20. výročí od ničivých povodní

Červenec 1997, Troubky. Foto: Jiří Kopáč

Arcidiecézní charita Olomouc připomíná 20. výročí od ničivých povodní speciálním webem www.povodne97.cz, kde si lidé přečtou příběhy, které se opravdu staly, prohlédnou si dobové fotografie a zjistí, jak voda zaplavovala Moravu den po dni. Na motivy některých příběhů navíc vytvořili rozhlasoví tvůrci minutové hry. Ty odvysílá Český rozhlas Olomouc během července. Po premiéře si tyto hry pustí také čtenáři charitního speciálního webu. Výročí připomínají také video spoty zobrazující zaplavená místa před 20 lety a to, jak vypadají v současnosti.

Bylo požehnáno svozové vozidlo

Na závěr školního roku na zahradě Světlanky – centra denních služeb (CDS) bylo požehnáno nové vozidlo, které je využíváno ke svozu klientů, při programu CDS, převozu lůžek v rámci Půjčovny kompenzačních pomůcek.

Kontejner pro Haiti - co sbíráme

Charita Svitavy je sběrným místem projektu Kontejner pro Haiti. Vybírá pouze nové věci specifikované níže:

21. září

Půjčovna kompenzačních pomůcek

Oznamujeme, že ve středu 27. září 2017 bude Půjčovna kompenzačních pomůcek uzavřena .

Děkujeme za pochopení.

8. září

Inspekce v Charitní pečovatelské službě

V polovině srpna proběhla v Charitní pečovatelské službě inspekce Ministerstva práce a sociálních věcí, která dopadla výborně. Více informací o proběhlé inspekci je možné najít v registru sociálních služeb.