Mobilní zahrádky již v provozu!

Milí (všichni, kteří máte svůj podíl na našem projektu "Ať vše dobré zakoření"),

rádi bychom se s vámi podělili o zážitky "z mobilních zahrádek".

i_P1000373Nejprve nám stavební firma vydláždila pěkný plácek a spolu s našimi dobrovolníky jsme krásně upravili a na bílo natřeli altánek. Když nám pak  dovezli mobilní zahrádky, mohli jsme se do toho pustit. Byli jsme na to připraveni! Už v zimě jsme si totiž povídali o tom, co a jak  zasadíme a jakou péči zahrádky potřebují; zaseli jsme semínka a čekali.

P1000698

Samotná práce na zahrádkách obnášela nejprve naplnit je hlínou a zasázet zeleninu, bylinky, kytičky. Nyní sledujeme, jak vše roste, zaléváme, jednotíme, okopáváme a taky hurá, konečně už pomalounku začíná i sklizeň! Pažitku, petrželku, rukolu, mátu, meduňku a další voňavé bylinky si přidáváme k svačinkám, obědu nebo do vody s citrónem. CIMG_20180516_104457o nevidět budeme sklízet první saláty a kedlubny, jahůdky se začínají červenat.

20180608_101256

Zahrádkami teď doslova žijeme. Znáte Aloisii citrónovou? Bylinku co tak nádherně voní? Tak tu například napadly mšice! Samozřejmě jsme ji zachránili a navíc ekologicky! Na zahrádky za námi chodí také z rodinného centra Krůček, je to moc fajn.

20180516_102638

Už se těšíme, až nám vyjde náš další projekt a na Světlance budeme mít i ovocný sad.

Všem dárcům chceme moc poděkovat, protože bez finanční pomoci bychom tuhle radost z pěstování zažívat nemohli. Velké díky!

20180517_125326

Zaměstnanci a klienti Charity Svitavy