POSTNÍ ALMUŽNA 2018

Období mezi Popeleční středou a Květnou nedělí je součástí velikonočního půstu. Jako takové nám dává příležitost k zamyšlení, příležitost k tomu, abychom se zabývali alespoň v této době věcmi, které nás přesahují.

Cestu nám pomůže najít i to, že se přestaneme zabývat na chvíli tím, co člověku může důležité věci zakrýt. Nemusíme přemýšlet, co bychom kde dobrého snědli, jak bychom se lépe, déle a silněji pobavili. Můžeme se rozhlédnout kolem sebe, místo pohledu na sebe. Koho bych potěšil, navštívil, komu bych pomohl, …

Postní almužna je příležitost. Co odřekneme sobě, proměníme ve finanční obnos a vložíme do kasičky. Někomu pomůže, někoho potěší, někomu ulehčí život. Na postní kasičce zespodu máme možnost označit, na jaký úmysl bychom si přáli, aby její obsah byl použit. Nebo lze vložit do kasičky lísteček se jménem, pokud víme o někom, kdo pomoc potřebuje.

Leták_PA_2018

17. srpna

28. června

Vyšlo nové číslo Světlankovského časopisu

V těchto dnech vyšlo nové číslo Světlankovského časopisu. Ke stažení je zde.

Všem čtenářům přejeme pěkné chvíle při čtení časopisu.