Vánoční balíčky zamíří na Ukrajinu k 341 chudým dětem. Nejmladšímu je 1 rok

Balíčky dělají každý rok radost dětem z Lopatyna

Olomouc – I letos udělají čeští dárci radost chudým dětem na Ukrajině. Jejich Vánoční balíčky převeze Arcidiecézní charita Olomouc (ACHO) na Ukrajinu v úterý 12. prosince. Dárcům se podařilo nastřádat balíčky pro 341 dětí, což je o 37 více než loni. Nakládání balíčků začne v pondělí 11. prosince v 8.15 hodin přímo v sídle Charity na adrese Křížkovského 6.

Pomáháme potřebným

Na podzim jsme pomohli rodině nacházející se ve složité životní situaci i díky vstřícnosti společnosti TAUER GROUP, a.s. Jsme rádi, když můžeme lidem, kteří se dostali do tíživé situace, pomoci prostřednictvím tzv. přímé sociální pomoci, která je financovaná z prostředků Tříkrálové sbírky.

Obdarujme společně chudé děti na Ukrajině

Stejně jako v předchozích letech, i letos jsme se zapojili do projektu Vánoční balíček pro děti z chudých rodin nebo z dětských domovů na Ukrajině.

Jde o jednorázový dar konkrétnímu dítěti, ze kterého nevyplývá žádný dlouhodobý závazek ani pro jednu ze stran. Projekt "Vánoční balíček" Arcidiecézní charity Olomouc byl založen v roce 2008. V letošním roce je do projektu zařazeno 341 dětí ze čtyř měst.

Online zápisky z Haiti: Klára navštívila chudé rodiny i ortopedické centrum

Domov početné haitské rodiny. Foto: J. Kocián, V. Kanyza

Haiti - Jedna jediná postel. V každé místnosti jedna rodina, třeba devítičlenná. To je běžný život Haiťanů. V těchto dnech jej prožívá na vlastní kůži Klára Lőffelmannová z Arcidiecézní charity Olomouc. Spolu s filmaři Jakubem Kociánem a Vítem Kanyzou v Karibiku kontrolují projekty Charity, uspořádají zdravotní kemp a pomáhají zajistit dopravu kontejneru pro Haiti, který má z ČR odplout letos v listopadu. Aktuálně by měla trojice vyrazit z Gonaïves do Baie de Henne. Více se dočtete v online zápiscích.

Slavnostní otevření nových prostor Charity Svitavy

Ve středu 27. září 2017 proběhlo v rámci Dne otevřených dveří slavnostní otevření nového pracoviště Charity Svitavy na ulici Polní. Novou budovu získala Charita Svitavy do nájmu v květnu 2016 a od té doby v ní probíhaly rekonstrukce.

Mise na Haiti: sledujte online zápisky humanitární pracovnice Kláry

Foto: M. Zamazal, ACHO

AKTUALIZUJEME – Nefungující vláda a zdravotní i školský systém. Hlad, nedostatek pitné vody a každoroční výskyt hurikánů. To je Haiti. V těžce zkoušené zemi v těchto dnech působí Klára Lőffelmannová z Arcidiecézní charity Olomouc. Navštěvuje žáky z projektu Adopce na dálku, haitské komunity a spolupracovníky Charity i některá místa, která loni zasáhl hurikán Matthew a kde pomáhaly peníze českých dárců. Mise potrvá od 19. září do 31. října 2017. Sledujte, jak si Klára vede, v jejích online zápiscích z cesty...

Čeští katolíci pomáhají lidem, které zasáhl hurikán Harvey

Foto: J. Daniel Escareño/CC BY-NC 2.0

Představitelé české katolické církve se rozhodli pomoci lidem v oblastech, které o víkendu zpustošil ničivý hurikán Harvey. Jako výraz solidarity poskytnou arcidiecézi Galveston-Houston celkem 23 tisíc USD, které jsou určené na podporu lidí zasažených touto přírodní katastrofou. Do pomoci se zapojila Česká biskupská konference (ČBK), Charita ČR, Arcibiskupství pražské, Arcidiecézní charita Olomouc, Arcidiecézní charita Praha, Charita Kyjov a Charita Otrokovice. Přidat se může každý zájemce.

Kontejner popluje na Haiti jednou tak velký. Sbírka je ukončena

Materiální sbírka Kontejner pro Haiti končí překvapivě o měsíc dříve, než bylo plánováno. Za pouhé dva měsíce se totiž dárcům podařilo nastřádat jednou tolik potřebných věcí. Kontejner vypluje do Karibiku jednou tak velký. Na cestu jej vypraví Arcidiecézní charita Olomouc letos na podzim, do cíle by měl dorazit pravděpodobně v lednu 2018...

Arcidiecézní charita Olomouc připomíná 20. výročí od ničivých povodní

Červenec 1997, Troubky. Foto: Jiří Kopáč

Arcidiecézní charita Olomouc připomíná 20. výročí od ničivých povodní speciálním webem www.povodne97.cz, kde si lidé přečtou příběhy, které se opravdu staly, prohlédnou si dobové fotografie a zjistí, jak voda zaplavovala Moravu den po dni. Na motivy některých příběhů navíc vytvořili rozhlasoví tvůrci minutové hry. Ty odvysílá Český rozhlas Olomouc během července. Po premiéře si tyto hry pustí také čtenáři charitního speciálního webu. Výročí připomínají také video spoty zobrazující zaplavená místa před 20 lety a to, jak vypadají v současnosti.

Kontejner pro Haiti - co sbíráme

Charita Svitavy je sběrným místem projektu Kontejner pro Haiti. Vybírá pouze nové věci specifikované níže:

22. prosince 2017

PF 2018

Děkujeme za spolupráci a přeme příjemné prožití Vánočních svátků.
Do Nového roku Vám přejeme pevné zdraví, hodně sil, radosti a Božího požehnání.

PF 2018

3. listopadu 2017

Charita Svitavy nabízí k odkoupení polohovací postel

Cena: 15 tisíc Kč