Adopce na dálku - aktuality 2018

Obdrželi jsme dopis od Dorotie Beltinor, kterou Charita Svitavy podporuje v rámci projektu Adopce na dálku® - Haiti. Tento projekt provozuje Arcidiecézní charita Olomouc.

Dorotii Charita Svitavy podporuje již od roku 2008. V té době bylo dívce 10 let. Poskytnuté prostředky slouží k pořízení pomůcek a školní uniformy, uhrazení školného a základní zdravotní péče a zajištění minimálně jednoho jídla denně.

Od doby, kdy Dorotie byla zařazena do programu Adopce na dálku, se chtěla stát sekretářkou - tajemnicí (2006), inženýrkou (2008), lékařkou (2014), lékařkou nebo architektkou (2018).  Protože v letošním roce (2018) bude končit střední školu, naše podpora jejího studia bude končit.

Věříme, že se její přání ohledně povolání i ohledně životní cesty podaří vyplnit.

Dorotie B2016 Dorotie BeltinorDorotie Beltinor_2018

Uvádíme zde dopis od Dorotie včetně překladu do češtiny a vysvědčení za rok 2017