Aktuální zprávy ze Světlanky

Zpět na seznam všech článků.

Charitní pouť do Znojma

Když se řekne Znojmo, představí si člověk okurky, víno a ovoce.

Účastníci pouti Charity Svitavy si vybaví i kostel Sv. Mikuláše s nádhernou výzdobou zbylou zde ještě z víkendového vinobraní. Ornamenty z ovoce a zeleniny, lustr ověšený hrozny vína i obrazy složené ze suchých plodin. Z rýže, čočky, fazolí a semínek vytvořené obrazy Panny Marie, Ježíška. A také svatý Mikuláš, patron hojnosti. K němu doputovali poutníci ze Svitav, aby ho poprosili o podporu, duchovní posilu a naději.

Svitavské tenisové srdce z.s. podpořilo Charitu Svitavy

8. září 2017 se uskutečnil již 5. ročník benefičního turnaje Svitavské tenisové srdce, které vzniklo za účelem pořádání sportovních a kulturních akcí, které podporují vybrané charitativní projekty.

Cílem je pomáhat především starým či nemocným lidem a opuštěným či handicapovaným dětem.

Charita Svitavy vyhlašuje výběrové řízení

Charita Svitavy rozšiřuje pracovní tým. Přijme pracovníka v sociálních službách, konkrétně by se jednalo o aktivizační činnosti a přímou obslužnou péči o seniory a osoby se zdravotním postižením.

Bylo požehnáno svozové vozidlo

Na závěr školního roku na zahradě Světlanky – centra denních služeb (CDS) bylo požehnáno nové vozidlo, které je využíváno ke svozu klientů, při programu CDS, převozu lůžek v rámci Půjčovny kompenzačních pomůcek.

Lamaterapie na Světlance

Na Světlanku zavítaly dvě lamy společně s pejsky z farmy u Lamáka manželů Okáčkových.
Počasí nám přálo a tak jsme se mohli těšit krásnému slunnému dopoledni.

Výlet do Litomyšle

Rádi zveřejňujeme zápisky z cest klientů Světlanky:

Výlet do Rájce - Jestřebí

Klasicistní zámek francouzského typu Rájec nad Svitavou zlákal svou krásou také naše seniorky, a tak se uskutečnil další světlankovský výlet!

Děti dodaly radost ve Světlance

Dnes k nám na Světlanku přijeli druháčci ze Základní školy Hradec nad Svitavou se svou paní učitelkou, aby nás potěšili svým zpěvem.

Pruská garda ve Světlance

V rámci pravidelného programu Toulky minulostí, který máme na Světlance moc rádi, nás navštívili dva pohlední vojáci z Pruské gardy a vyprávěli nám o sedmileté válce.

Čarodějnický rej na Světlance

Špičaté černé klobouky, divoké kadeře, bradavice, dlouhé sukně a šátky… ale taky spoustu úsměvů, legrace, zpívání a tance to byly letošní čarodky na Světlance

21. září

Půjčovna kompenzačních pomůcek

Oznamujeme, že ve středu 27. září 2017 bude Půjčovna kompenzačních pomůcek uzavřena .

Děkujeme za pochopení.

8. září

Inspekce v Charitní pečovatelské službě

V polovině srpna proběhla v Charitní pečovatelské službě inspekce Ministerstva práce a sociálních věcí, která dopadla výborně. Více informací o proběhlé inspekci je možné najít v registru sociálních služeb.