Tříkrálová sbírka je v plném proudu

Bojujeme s nemocemi, s časem i náladami malých králíčků, ale radost  lidí z vzácné návštěvy  vše obrátí k dobrému, dodává  energii. Loni byl na Tři krále třeskutý mráz, i když sluníčko potutelně lákalo ven, letos je ke koledníkům zatím počasí milosrdné.

Tříkrálová sbírka 2018 klepe na dveře

Arcidiecéze olomoucká – Zprávu o narození Spasitele, radost i požehnání budou šířit v jednotlivých domácnostech Tři králové od 1. do 14. ledna. Lidé jim na oplátku přispějí do pokladničky ve prospěch potřebných. Skupinky koledníků s papírovými korunami vyšlou do terénu Charity Arcidiecéze olomoucké již podevatenácté. Lidé je poznají podle korunky a pláště, ponesou s sebou také pokladničku s logem Charity, která je zapečetěná a očíslovaná...

Charitní pouť do Znojma

Když se řekne Znojmo, představí si člověk okurky, víno a ovoce.

Účastníci pouti Charity Svitavy si vybaví i kostel Sv. Mikuláše s nádhernou výzdobou zbylou zde ještě z víkendového vinobraní. Ornamenty z ovoce a zeleniny, lustr ověšený hrozny vína i obrazy složené ze suchých plodin. Z rýže, čočky, fazolí a semínek vytvořené obrazy Panny Marie, Ježíška. A také svatý Mikuláš, patron hojnosti. K němu doputovali poutníci ze Svitav, aby ho poprosili o podporu, duchovní posilu a naději.

Anděl Páně králům a králíčkům

První nedělní únorové odpoledne ve Svitavách bylo trochu jiné, než ostatní neděle, hrálo totiž kino Vesmír. Za normálních okolností mají neděli i zaměstnanci kina. 5. 2. 2017 tomu bylo jinak.

Tříkrálová sbírka 2017ve Svitavách a okolí je u konce

Tříkrálová sbírka je již u konce. Tři krále již letos nepotkáte, ale výsledky jejich putování pocítí ti, jimž pomohou. Jako v předchozích letech, i letošní ročník Tříkrálové sbírky přinesl překvapivý a rekordní výsledek.

Celkem se v celém regionu podařilo nashromáždit 453 553 Kč. Oproti loňskému roku to znamená nárůst o 40 060 Kč.

Tři králové dnes potěší obyvatele Seniorcentra a LDN

Štěstí, zdraví povinšují Tři králové pacientům v léčebně dlouhodobě nemocných a poprvé také obyvatelům Seniorcentra ve Svitavách. Koledovat se tam vydají tento čtvrtek mezi 9. a 11. hodinou. Kostýmy Kašpara, Melichara a Baltazara obléknou ředitelka Charity Svitavy Blanka Homolová, sociální pracovnice Dagmar Pauková a dobrovolník Michal Kadlec.

Ve Svitavách a okolí již chodí tři králové

1. ledna 2017 v kostele Navštívení Panny Marie ve Svitavách požehnal koledníkům Tříkrálové sbírky jáhen Ondřej Poštulka a svitavský děkan Václav Dolák. Od 1.1. do 15.1. 2017 můžete tedy potkávat krále i králíčky v ulicích Svitav i v jiných městech a obcích Svitavska.

18. ročník Tříkrálové sbírky na Svitavsku

Bez názvu

Čas dozrál a Tříkrálová sbírka roku 2017 je za dveřmi.

Tříkrálová sbírka na Svitavsku proběhne v termínu 1. – 15. ledna 2017. Kolednické skupinky tvoří vedoucí a další koledníci. Vedoucí musí být starší 15 let, při sobě musí mít průkazku, OP a kasičku zapečetěnou příslušným úřadem. Nezapomeňte, že máte právo kontroly. Přispět můžete jakoukoli částkou.
Koledníků je ale zatím stále málo, chybí nám dospělí i děti. Proto vítáme každého, kdo je ochoten věnovat svůj čas dobré věci. V případě, že budete ochotni se zapojit, přihlaste se koordinátorce Tříkrálové sbírky Miriam Holubcové (miriam.holubcova[zavinac]svitavy.charita[tecka]cz, tel. 736 267 381).

Ohlédnutí za poděkováním tříkrálovým koledníkům

V sobotu 21. 5. 2016 proběhlo ve farní Stodole poděkování koledníkům Tříkrálové sbírky.

Do farní Stodoly si našlo cestu poměrně dost koledníků, i přes to, že koledníci mohli se Svitavami a železniční tratí Svitavy - Polička slavit narozeniny.

Odměna pro Tříkrálové koledníky

Ačkoli Tříkrálová sbírka před časem skončila, přetrvává vděčnost všem, kteří se na jejím průběhu jakkoli podíleli. Charita Svitavy ve spolupráci se Střediskem kulturních služeb Svitavy pro koledníky bez rozdílu věku připravila filmové představení Králové hor.

Koledníci z Koclířova poslali zpětnou vazbu k této kulturní události. Rádi tento text sdílíme.

12. února

Srdečně zveme na výstavu

PROMĚNY.

Výstava bude zahájena vernisáží, která proběhne ve foyer multikulturního centra Fabriky 1. března 2018 ve 14 hodin. Na vernisáži zazpívají klienti CDS Světlanka a vzácný host, koncertní mistr Janáčkovy opery v Brně, violoncellista Josef Klíč.

pozvánka Proměny7

2. února

Výběrové řízení

... pro Charitní pečovatelskou službu

chps-vr-2016

informace o pracovní pozici zde.