Sečteno! Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Tříkrálový koledník z Kutné Hory. Snímek Jakub Žák

112 260 037 korun. Tolik se letos vybralo do pokladniček Tříkrálové sbírky. Celkem 22 767 jich místní charity pod úředním dozorem rozpečetily a peníze z nich sečetly. Koledníci v přestrojení za tři krále vybírali peníze prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika teď děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Tříkrálová sbírka je v plném proudu

Bojujeme s nemocemi, s časem i náladami malých králíčků, ale radost  lidí z vzácné návštěvy  vše obrátí k dobrému, dodává  energii. Loni byl na Tři krále třeskutý mráz, i když sluníčko potutelně lákalo ven, letos je ke koledníkům zatím počasí milosrdné.

Tříkrálová sbírka 2018 klepe na dveře

Arcidiecéze olomoucká – Zprávu o narození Spasitele, radost i požehnání budou šířit v jednotlivých domácnostech Tři králové od 1. do 14. ledna. Lidé jim na oplátku přispějí do pokladničky ve prospěch potřebných. Skupinky koledníků s papírovými korunami vyšlou do terénu Charity Arcidiecéze olomoucké již podevatenácté. Lidé je poznají podle korunky a pláště, ponesou s sebou také pokladničku s logem Charity, která je zapečetěná a očíslovaná...

Charitní pouť do Znojma

Když se řekne Znojmo, představí si člověk okurky, víno a ovoce.

Účastníci pouti Charity Svitavy si vybaví i kostel Sv. Mikuláše s nádhernou výzdobou zbylou zde ještě z víkendového vinobraní. Ornamenty z ovoce a zeleniny, lustr ověšený hrozny vína i obrazy složené ze suchých plodin. Z rýže, čočky, fazolí a semínek vytvořené obrazy Panny Marie, Ježíška. A také svatý Mikuláš, patron hojnosti. K němu doputovali poutníci ze Svitav, aby ho poprosili o podporu, duchovní posilu a naději.

Anděl Páně králům a králíčkům

První nedělní únorové odpoledne ve Svitavách bylo trochu jiné, než ostatní neděle, hrálo totiž kino Vesmír. Za normálních okolností mají neděli i zaměstnanci kina. 5. 2. 2017 tomu bylo jinak.

Tříkrálová sbírka 2017ve Svitavách a okolí je u konce

Tříkrálová sbírka je již u konce. Tři krále již letos nepotkáte, ale výsledky jejich putování pocítí ti, jimž pomohou. Jako v předchozích letech, i letošní ročník Tříkrálové sbírky přinesl překvapivý a rekordní výsledek.

Celkem se v celém regionu podařilo nashromáždit 453 553 Kč. Oproti loňskému roku to znamená nárůst o 40 060 Kč.

Tři králové dnes potěší obyvatele Seniorcentra a LDN

Štěstí, zdraví povinšují Tři králové pacientům v léčebně dlouhodobě nemocných a poprvé také obyvatelům Seniorcentra ve Svitavách. Koledovat se tam vydají tento čtvrtek mezi 9. a 11. hodinou. Kostýmy Kašpara, Melichara a Baltazara obléknou ředitelka Charity Svitavy Blanka Homolová, sociální pracovnice Dagmar Pauková a dobrovolník Michal Kadlec.

Ve Svitavách a okolí již chodí tři králové

1. ledna 2017 v kostele Navštívení Panny Marie ve Svitavách požehnal koledníkům Tříkrálové sbírky jáhen Ondřej Poštulka a svitavský děkan Václav Dolák. Od 1.1. do 15.1. 2017 můžete tedy potkávat krále i králíčky v ulicích Svitav i v jiných městech a obcích Svitavska.

18. ročník Tříkrálové sbírky na Svitavsku

Bez názvu

Čas dozrál a Tříkrálová sbírka roku 2017 je za dveřmi.

Tříkrálová sbírka na Svitavsku proběhne v termínu 1. – 15. ledna 2017. Kolednické skupinky tvoří vedoucí a další koledníci. Vedoucí musí být starší 15 let, při sobě musí mít průkazku, OP a kasičku zapečetěnou příslušným úřadem. Nezapomeňte, že máte právo kontroly. Přispět můžete jakoukoli částkou.
Koledníků je ale zatím stále málo, chybí nám dospělí i děti. Proto vítáme každého, kdo je ochoten věnovat svůj čas dobré věci. V případě, že budete ochotni se zapojit, přihlaste se koordinátorce Tříkrálové sbírky Miriam Holubcové (miriam.holubcova[zavinac]svitavy.charita[tecka]cz, tel. 736 267 381).

Ohlédnutí za poděkováním tříkrálovým koledníkům

V sobotu 21. 5. 2016 proběhlo ve farní Stodole poděkování koledníkům Tříkrálové sbírky.

Do farní Stodoly si našlo cestu poměrně dost koledníků, i přes to, že koledníci mohli se Svitavami a železniční tratí Svitavy - Polička slavit narozeniny.

14. května

Jak pomůže sbírka "Auto pro Haiti?"

Více informací v článku zde.

Sbírku přiblíží i nový spot natočený přímo při misi  na Haiti: https://youtu.be/el4iKGsXlYw

auto_haiti