Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Tříkrálová sbírka začíná! 1. ledna vyrazí na koledu tisíce charitních králů

Jedenáctiletý Vojta nepůjde příští pátek do školy, ale přesto ho čeká náročný den. Spolu s Aničkou a Damiánem se vydají na tříkrálovou koledu. Předpověď počasí zatím slibuje teploty kolem nuly, to by mohlo jít dobře. Horší by bylo, kdyby napadl sníh jako předloni: v hábitech tří králů se závějemi brodí hůř, rychle nasáknou vodu a snadno mrznou. Vojtova skupina bude koledovat jeden den, pak je vystřídají jiní. Koledníky dobročinné Tříkrálové sbírky tak můžete potkat v ulicích od 1. do 14. ledna. Těšit se můžete i na řadu doprovodných akcí.

Vánoční přání

Požehnané svátky vánoční a nový rok plný lásky přejí pracovníci Charity Svitavy.

PF 2019

Přinášíme aktuality z Charity

Přinášíme aktuality z Charity Svitavy

• V budově na Polní, kde má sídlo pečovatelská služba a jsou zde kreativní dílny pro klienty Světlanky, již FUNGUJE ŠIKMÁ ZVEDACÍ PLOŠINA z projektu „Do patra bez bariér“. Velké díky patří Pardubickému kraji, P-D Refractories CZ a. s., Nadaci České spořitelny, Svitavskému tenisovému srdci, paní Anně Alstedt a všem, kteří přispěli do Tříkrálové sbírky 2018. Z jejího výnosu byla plošina také částečně financována.
  • Naši klienti na vozíku se tedy v pohodě dostanou už i do prvního patra, kde je v plném proudu REKONSTRUKCE MULTIFUNKČNÍHO SÁLU. Ten bude sloužit zejména pro skupinové aktivity klientů – pro dramaterapii, pohybovou a taneční terapii a další.
  • OVOCNÝ SAD OLGY HAVLOVÉ je již vysázen! Stromy i keře na zahradě Světlanky spí zimním spánkem, aby mohly na jaře rozkvést do krásy. Budeme Vás informovat slovem i obrazem! Děkujeme Pardubickému kraji, VHOS a.s, TPR s.r.o., ABPLAST s.r.o., Městu Jevíčko, SAINT-GOBAIN ADFORS s.r.o., manželům Tomášovým a dalším individuálním dárcům!
  • Do Půjčovny kompenzačních pomůcek byla zakoupena další dvě NOVÁ ELEKTRICKY POLOHOVATELNÁ LŮŽKA. Jsou spolu s ostatními pomůckami k dispozici všem, kteří pečují o své blízké. Více zde: https://www.svitavy.charita.cz/sluzby/pujcovna-kompenzacnich-pomucek/.
  • Proběhlo VÁNOČNÍ SETKÁNÍ S NAŠIMI DOBROVOLNÍKY. Děkujeme za Vaši nezištnou pomoc. Vážíme si spolupráce s Vámi.

Přejeme Vám všem krásný adventní čas.

Pardubický kraj05_SHP_2_logo_vyuziti_TSIMG_20181205_075751IMG_20181205_090334Převzetí nových postelíIMG_20181206_153928

Radost v pečovatelské službě

V Charitní pečovatelské službě jsme v listopadu uspořádali před-adventní setkání s klienty pečovatelské služby. Navázali jsme tak na loňskou první zkušební vlaštovku. Z hojné účasti bylo vidět, že se setkání líbilo.

Během příjemného odpoledne byla příležitost k seznámení se navzájem, s novými pracovníky i službami, které svitavská Charita poskytuje. Pro účastníky byl připraven i hudební program – pár vánočních koled zahrály hudebně nadané děti i Vendula Kouřilová, vedoucí Světlanky – CDS.

Rádi budeme v započaté tradici pokračovat.

20181127_144818

Lektorka přiblížila psychologickou první  pomoc při zásahu. A nejen to

Luhačovice – Umět se správně zeptat, pozorovat, a pak umět uklidnit, pomoci… A jak na to? Zvlášť, když se ocitneme uprostřed povodně nebo při vážné dopravní nehodě… To a mnohem víc přiblížila pracovníkům Charit Arcidiecéze olomoucké psycholožka Hasičského záchranné sboru Zlínského kraje Soňa Pančochová. Při školení v Luhačovicích ve dnech 30. listopadu – 1. prosince je zasvětila do základů psychologické první  pomoci...

Hledají se vedoucí kolednických slupinek i malí koledníci

Tříkrálová sbírka se blíží! Hledají se vedoucí kolednických skupinek i malí koledníci.
Nabízíme dobrý pocit, že můžete udělat dobrý skutek. Můžete si vyzkoušet, jaké je to koledovat na Tři krále a pomoci potřebným. Poznáte nové lidi a získáte novou zkušenost. Doporučujeme všem
Kontakt: miriam.holubcova@svitavy.charita.cz / +420 730 594 522

post_940x788_96dpi

Vánoční balíčky pro ukrajinské děti si poslechnete v rozhlasové reportáži

Všech víc jak 400 ukrajinských dětí z rodin v nouzi ze seznamu Arcidiecézní charity Olomouc již mají jistý Vánoční balíček. Díky lidem dobré vůle z nejrůznějších koutů České republiky. Proč chtějí udělat radost chudým dětem a koho například obdarovali? To se dozvíte v reportáži Moniky Tomáškové a Českého rozhlasu Olomouc.

Hodnota kalendáře: 500 Kč; nyní k zakoupení za 200 Kč!

Vánoční balíčky pro Ukrajinu: zbývá obdarovat posledních 37 dětí

Vladovu rodinu poznamenal válečný konflikt na východě Ukrajiny, kam narukoval jeho otec. Mnozí muži se vracejí z bojů zpět domů traumatizovaní, proto se Vladova rodina rozpadla. Jednou z chlapcových radostí je fotbal. Fotbalový míč, dres a další věci zabalila loni chlapci do vánočního balíčku rodina z Olomoucka. „Jé, Manchester United! Duže djakuju,“ byl Vlad nadšený. Dárci se trefili do černého, přesto chlapce potěšilo ještě něco víc. „Důležité je, že někdo chce druhému udělat radost. Budu se učit česky a příště dárcům pošlu pozdrav v češtině,“ dodal tehdy třináctiletý Vlad. Arcidiecézní Charita Olomouc dopravuje dárky na Ukrajinu každý rok, letos má na seznamu 414 dětí. Čeští dárci si už většinu rozebrali k obdarování, zbývá posledních 37 dětí.

Arcidiecézní charita Olomouc hledá Ředitele/ Ředitelku do Charity Olomouc

Olomouc – Řídit organizaci, která pomáhá potřebným v duchu milosrdné lásky, umět ji prosadit a neustále upevňovat její zázemí. To je výzva. Charita hledá vhodného člověka na post ředitele/ ředitelky do Olomouce. Strukturovaný životopis s motivačním dopisem, představou o řízení Charity Olomouc a další dokumenty mohou uchazeči posílat na adresu Arcidiecézní charity Olomouc až do 19. října

19. prosince 2018

Vánoční přání