Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Vánoční balíčky pro Ukrajinu: zbývá obdarovat posledních 37 dětí

Vladovu rodinu poznamenal válečný konflikt na východě Ukrajiny, kam narukoval jeho otec. Mnozí muži se vracejí z bojů zpět domů traumatizovaní, proto se Vladova rodina rozpadla. Jednou z chlapcových radostí je fotbal. Fotbalový míč, dres a další věci zabalila loni chlapci do vánočního balíčku rodina z Olomoucka. „Jé, Manchester United! Duže djakuju,“ byl Vlad nadšený. Dárci se trefili do černého, přesto chlapce potěšilo ještě něco víc. „Důležité je, že někdo chce druhému udělat radost. Budu se učit česky a příště dárcům pošlu pozdrav v češtině,“ dodal tehdy třináctiletý Vlad. Arcidiecézní Charita Olomouc dopravuje dárky na Ukrajinu každý rok, letos má na seznamu 414 dětí. Čeští dárci si už většinu rozebrali k obdarování, zbývá posledních 37 dětí.

Arcidiecézní charita Olomouc hledá Ředitele/ Ředitelku do Charity Olomouc

Olomouc – Řídit organizaci, která pomáhá potřebným v duchu milosrdné lásky, umět ji prosadit a neustále upevňovat její zázemí. To je výzva. Charita hledá vhodného člověka na post ředitele/ ředitelky do Olomouce. Strukturovaný životopis s motivačním dopisem, představou o řízení Charity Olomouc a další dokumenty mohou uchazeči posílat na adresu Arcidiecézní charity Olomouc až do 19. října

Obdarujme společně chudé děti na Ukrajině

Stejně jako v předchozích letech, i letos jsme se zapojili do projektu Vánoční balíček pro děti z chudých rodin nebo z dětských domovů na Ukrajině.

Jde o jednorázový dar konkrétnímu dítěti, ze kterého nevyplývá žádný dlouhodobý závazek ani pro jednu ze stran. Projekt "Vánoční balíček" Arcidiecézní charity Olomouc byl založen v roce 2008. V letošním roce je do projektu zařazeno 414 dětí ze čtyř měst.

Benefiční koncert k 25. výročí Charity Svitavy

Návštěvníci se mohou připravit na nejrůznější žánrové kategorie v podání svitavských umělců. Vystoupí mj. sbor Dalibor, folková skupina Točkolotoč, kapela SYFON a operní zpěvák Vojtěch Poštulka. Koncert se koná pod záštitou krajského radního Ing. Pavla Šotoly a starosty Svitav Mgr. Davida Šimka.

Místo: Fabrika Svitavy
Termín: 8. 10. 2018, 17:00

Benefiční koncert Charity Svitavy se svitavskými umělci

V pondělí 8. října se uskuteční ve svitavském kulturním centru Fabrika benefiční koncert. Ten je uspořádán při příležitosti 25. výročí vzniku Charity Svitavy. Během večera vystoupí několik umělců napříč žánry, mj. pěvecký sbor Dalibor, skupina Syfon a další. Koncert se koná pod záštitou krajského radního Ing. Pavla Šotoly a starosty Svitav Mgr. Davida Šimka.

Humanitární krize v Indonésii se zhoršuje, kolegové vyslali do oblasti lékařský tým

Charita Česká republika se jako jedna z prvních organizací celosvětové sítě Charit zapojila do mezinárodní pomoci, o kterou požádala indonéská vláda. Od vyhlášení sbírky zaslali dárci na sbírkový účet Charity pro Indonésii již více než čtvrt milionu korun. Sbírka dále trvá a probíhají také jednání o konkrétní podobě české pomoci. V kontaktu jsme také s kolegy z německé Charity, která už má od čtvrtka na místě svůj zdravotnický tým.

Humanitární pracovnice s lékařem jsou právě na Haiti. Přečtěte si jejich Zápisky z cest

Haiti - AKTUALIZUJEME. Přes měsíc v Karibiku, ve zhrouceném státě Haiti, kde nefunguje školství, zdravotnictví, kde se snadno dostanete do blokády silnice, nejrůznějších protestů a kde s podzimem začala i sezona hurikánů. V takových podmínkách aktuálně pomáhají naše humanitární pracovnice Klára Lőffelmannová a lékař Josef Marada. Čekají je prohlídky a ošetření lidí z odlehlých oblastí, monitoring projektů Charity a spousta dalších povinností. Sledujte, jak si vedou, v Zápiscích z Haiti…

Charita vyhlašuje sbírku na pomoc obětem tsunami v Indonésii

V pátek 28. září postihlo indonéský ostrov Sulawesi (Celebes) zatím nejsilnější ze série zemětřesení a to o síle 7,4 stupňů Richterovy škály. Následná vlna tsunami si vyžádala stovky lidských životů, celkový počet postižených obyvatel může dosáhnout několika set tisíc, podle některých odhadů až dva miliony. Charita Česká republika proto vyhlašuje finanční sbírku na pomoc obětem a obnovu země.

25. výročí Charity Svitavy

14. 12. 2018 uplyne 25 let od zřízení Charity Svitavy olomouckým arcibiskupem Mons. Janem Graubnerem.  Charita Svitavy připravuje k oslavám několik akcí.

13. listopadu

28. června

Vyšlo nové číslo Světlankovského časopisu

V těchto dnech vyšlo nové číslo Světlankovského časopisu. Ke stažení je zde.

Všem čtenářům přejeme pěkné chvíle při čtení časopisu.