Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Postní almužna 2019

Mohlo by se zdát, že Postní almužna je církevní sbírka, která probíhá po celou postní dobu před Velikonocemi.

Svitavští basketbalisté mají dobré srdce

Srdečně děkujeme svitavským basketbalistům DEKSTONE Tuři Svitavy za krásný finanční dar ve výši 18000 Kč!

Postní almužna: příležitost být soucitný a myslet na druhé duchovně i hmatatelně

Půst je slovo, jehož obsah je zdánlivě úplně jasný. Přemýšleli jste jistě mnohokrát, co je to půst, proč půst, a co já s tím.

Díky Konzumu a mnoha jednotlivým dárcům obnovíme vybavení tělocvičny na Světlance

Obchodní společnost Konzum v Ústí nad Orlicí vyhlásila od 9. října do 31. prosince loňského roku veřejnou sbírku Společně za úsměv, do které se přihlásilo 28 neziskových organizací se svými projekty.

Na Vánoční balíčky a dětský domov v Bortnykách zaostřila kamera

Ukrajina - Mnozí chlapci, kteří pobývají v dětském domově v Bortnykách se diví, že stojí někomu z ciziny za to, že jim koupí něco pro radost či něco, co potřebují. Mnozí z nich v budoucnu chtějí poslat dobrý skutek dál. I toto znamená projekt Arcidiecézní charity Olomouc - Vánoční balíček. Podívejte se za chlapci do Bortnyk v reportáži Františka Tomise a TV Noe.

Tři králové jsou teď v kině Vesmír!

Ano, slyšíte dobře. A to dokonce celkem třiatřicetkrát. Kreslení a malovaní!

Arcidiecézní charita Olomouc hledá Ředitele/ Ředitelku do Charity Svitavy

Svitavy – Řídit organizaci, která pomáhá potřebným v duchu milosrdné lásky, umět ji prosadit a neustále upevňovat její zázemí. To je výzva. Charita hledá vhodného člověka na post ředitele/ ředitelky do Svitav. Strukturovaný životopis s motivačním dopisem, představou o řízení Charity Svitavy a další dokumenty mohou uchazeči posílat na adresu Arcidiecézní charity Olomouc až do 18. února

Václav Keprt: Malý kluk se staral o nemocnou maminku a hospodářství. Respekt

Začalo to před více než deseti lety pár dárečky, které vezlo osobní auto chlapcům z ukrajinského dětského domova. „Nápad udělat dětem radost, potěšit je a zároveň jim pomoci vznikl v autě, když jsme se vraceli z jedné z cest,“ vzpomíná ředitel Arcidiecézní charity Olomouc Václav Keprt. Od té doby vánočních balíčků od českých dárců každý rok přibývalo, letos tak nákladní vůz přivážel k dětem rekordních víc než 400 balíčků. Do jakých rodin dárky putovaly? Jak mohou lidem pomoci? Ukrajina tehdy a dnes? O tom a mnohem víc s Václavem Keprtem…

Tříkrálová sbírka 2019 je za námi, výtěžek je rekordní

Ve dnech 1. - 14. ledna 2019 probíhal na Svitavsku již 20. ročník této největší celostátní sbírky. Koledníci s korunkami na hlavě chodili dům od domu a přinášeli novoroční přání Božího požehnání. Ze zkušenosti víme, že koledníky nejvíce těší právě tohle. Finanční výtěžek je spíše užitečný „vedlejší produkt“ radostného setkávání s lidmi ve městě nebo v obci.

Tříkrálová sbírka začíná! 1. ledna vyrazí na koledu tisíce charitních králů

Jedenáctiletý Vojta nepůjde příští pátek do školy, ale přesto ho čeká náročný den. Spolu s Aničkou a Damiánem se vydají na tříkrálovou koledu. Předpověď počasí zatím slibuje teploty kolem nuly, to by mohlo jít dobře. Horší by bylo, kdyby napadl sníh jako předloni: v hábitech tří králů se závějemi brodí hůř, rychle nasáknou vodu a snadno mrznou. Vojtova skupina bude koledovat jeden den, pak je vystřídají jiní. Koledníky dobročinné Tříkrálové sbírky tak můžete potkat v ulicích od 1. do 14. ledna. Těšit se můžete i na řadu doprovodných akcí.

16. května

Hlasujte pro nás v Burze filantropie

štětecHlasování v Burze filantropie bylo spuštěno!

Charita Svitavy se jí účastní s projektem „Ateliér plný života – podpořte nás v tvoření“.

Podpořte nás prosím. Hlasovat je možné do 23. 5. zde: http://www.burzafilantropie.cz/pardubickykraj/burza-2019/okres-svitavy-2019/atelier-plny-zivota-podporte-nas-v-tvoreni/

S vašimi hlasy máme šanci, že pořídíme chybějící vybavení a materiál do tvůrčích ateliérů a dílen pro naše klienty.

Děkujeme vám za podporu!

Návrh bez názvu

9. května

VZADU V SADU

180x180

Buďte všichni co nejsrdečněji zváni na zahradní hudební benefiční festival VZADU V SADU.

Zahrají skvělí muzikanti!

Čeká vás Mary´s Meals - infostánek i výborné občerstvení. Slavnostně otevřeme sad Olgy Havlové na zahradě Světlanky - vezměte si s sebou deku, ať si můžete lehnout pod strom. Sadu požehná a celou akci moderuje Ladislav Heryán.

Vstupné je 150,-. Výtěžek ze vstupného bude použit na vybudování cesty do sadu, díky které se budou moci po zahradě pohodlně pohybovat také lidé na vozíku a senioři.

Pro děti v doprovodu rodičů je vstup zdarma, je pro ně připraveno divadlo a tvoření.

Předprodej vstupenek: Fabrika Svitavy, Infocentrum Svitavy, Charita Svitavy- Světlanka CDS, na místě před akcí.

Akce se koná pod záštitou radního Pardubického kraje Pavla Šotoly.

Plakat_Mail