Tříkrálová sbírka

První Tříkrálová sbírka se uskutečnila v roce 2000. Tato sbírka ještě nebyla celorepubliková, ale konala se pouze na území olomoucké arcidiecéze. Protože její výsledky byly velmi dobré, rozhodla se v roce 2001 Česká biskupská konference pověřit celorepublikovým konáním sekretariát Sdružení Česká katolická charita. Od roku 2001 se tedy tato sbírka koná každoročně po celém území ČR.

Tato sbírka se odvíjí od starobylého lidového zvyku uctívání Tří králů. Vždy okolo 6. ledna se vydávají skupinky tříkrálových dobrovolníků do řady ulic měst a vesnic, aby oslovili veřejnost a požádali o pomoc pro lidi v nouzi u nás i zahraničí. Velmi si vážíme jakékoli podpory a také garantujeme, že je vše pečlivě zorganizováno tak, aby se nemohla ztratit ani koruna z výnosu této sbírky.

Pořádající charita z olomoucké arcidiecéze má možnost využít 58% z výnosu koledování ve svých projektech.

Zde si můžete prohlédnout fotografie.

Doporučujeme videoreportáž o Tříkrálové sbírce 2014:

Reportáž o tom, jak Tříkrálová sbírka pomáhá:

19. prosince 2018

Vánoční přání

Požehnané svátky vánoční a nový rok plný lásky přejí pracovníci Charity Svitavy.

PF 2019

27. listopadu 2018

Hledají se vedoucí kolednických slupinek i malí koledníci

Tříkrálová sbírka se blíží! Hledají se vedoucí kolednických skupinek i malí koledníci.
Nabízíme dobrý pocit, že můžete udělat dobrý skutek. Můžete si vyzkoušet, jaké je to koledovat na Tři krále a pomoci potřebným. Poznáte nové lidi a získáte novou zkušenost. Doporučujeme všem
Kontakt: miriam.holubcova@svitavy.charita.cz / +420 730 594 522

post_940x788_96dpi