Tříkrálová sbírka

První Tříkrálová sbírka se uskutečnila v roce 2000. Tato sbírka ještě nebyla celorepubliková, ale konala se pouze na území olomoucké arcidiecéze. Protože její výsledky byly velmi dobré, rozhodla se v roce 2001 Česká biskupská konference pověřit celorepublikovým konáním sekretariát Sdružení Česká katolická charita. Od roku 2001 se tedy tato sbírka koná každoročně po celém území ČR.

Tato sbírka se odvíjí od starobylého lidového zvyku uctívání Tří králů. Vždy okolo 6. ledna se vydávají skupinky tříkrálových dobrovolníků do řady ulic měst a vesnic, aby oslovili veřejnost a požádali o pomoc pro lidi v nouzi u nás i zahraničí. Velmi si vážíme jakékoli podpory a také garantujeme, že je vše pečlivě zorganizováno tak, aby se nemohla ztratit ani koruna z výnosu této sbírky.

Pořádající charita z olomoucké arcidiecéze má možnost využít 65 % z výnosu koledování ve svých projektech.

Zde si můžete prohlédnout fotografie.

Doporučujeme videoreportáž o Tříkrálové sbírce 2014:

Reportáž o tom, jak Tříkrálová sbírka pomáhá:

16. května

Hlasujte pro nás v Burze filantropie

štětecHlasování v Burze filantropie bylo spuštěno!

Charita Svitavy se jí účastní s projektem „Ateliér plný života – podpořte nás v tvoření“.

Podpořte nás prosím. Hlasovat je možné do 23. 5. zde: http://www.burzafilantropie.cz/pardubickykraj/burza-2019/okres-svitavy-2019/atelier-plny-zivota-podporte-nas-v-tvoreni/

S vašimi hlasy máme šanci, že pořídíme chybějící vybavení a materiál do tvůrčích ateliérů a dílen pro naše klienty.

Děkujeme vám za podporu!

Návrh bez názvu

9. května

VZADU V SADU

180x180

Buďte všichni co nejsrdečněji zváni na zahradní hudební benefiční festival VZADU V SADU.

Zahrají skvělí muzikanti!

Čeká vás Mary´s Meals - infostánek i výborné občerstvení. Slavnostně otevřeme sad Olgy Havlové na zahradě Světlanky - vezměte si s sebou deku, ať si můžete lehnout pod strom. Sadu požehná a celou akci moderuje Ladislav Heryán.

Vstupné je 150,-. Výtěžek ze vstupného bude použit na vybudování cesty do sadu, díky které se budou moci po zahradě pohodlně pohybovat také lidé na vozíku a senioři.

Pro děti v doprovodu rodičů je vstup zdarma, je pro ně připraveno divadlo a tvoření.

Předprodej vstupenek: Fabrika Svitavy, Infocentrum Svitavy, Charita Svitavy- Světlanka CDS, na místě před akcí.

Akce se koná pod záštitou radního Pardubického kraje Pavla Šotoly.

Plakat_Mail