Zobrazit články z rubriky:  Akce pro veřejnostSvětlanka - centrum denních služebStředisko humanitární pomociTříkrálová sbírkaPostní almužnaCharitní pečovatelská službaFinancováníAktuality

Přinášíme aktuality z Charity

Přinášíme aktuality z Charity Svitavy

• V budově na Polní, kde má sídlo pečovatelská služba a jsou zde kreativní dílny pro klienty Světlanky, již FUNGUJE ŠIKMÁ ZVEDACÍ PLOŠINA z projektu „Do patra bez bariér“. Velké díky patří Pardubickému kraji, P-D Refractories CZ a. s., Nadaci České spořitelny, Svitavskému tenisovému srdci, paní Anně Alstedt a všem, kteří přispěli do Tříkrálové sbírky 2018. Z jejího výnosu byla plošina také částečně financována.
  • Naši klienti na vozíku se tedy v pohodě dostanou už i do prvního patra, kde je v plném proudu REKONSTRUKCE MULTIFUNKČNÍHO SÁLU. Ten bude sloužit zejména pro skupinové aktivity klientů – pro dramaterapii, pohybovou a taneční terapii a další.
  • OVOCNÝ SAD OLGY HAVLOVÉ je již vysázen! Stromy i keře na zahradě Světlanky spí zimním spánkem, aby mohly na jaře rozkvést do krásy. Budeme Vás informovat slovem i obrazem! Děkujeme Pardubickému kraji, VHOS a.s, TPR s.r.o., ABPLAST s.r.o., Městu Jevíčko, SAINT-GOBAIN ADFORS s.r.o., manželům Tomášovým a dalším individuálním dárcům!
  • Do Půjčovny kompenzačních pomůcek byla zakoupena další dvě NOVÁ ELEKTRICKY POLOHOVATELNÁ LŮŽKA. Jsou spolu s ostatními pomůckami k dispozici všem, kteří pečují o své blízké. Více zde: https://www.svitavy.charita.cz/sluzby/pujcovna-kompenzacnich-pomucek/.
  • Proběhlo VÁNOČNÍ SETKÁNÍ S NAŠIMI DOBROVOLNÍKY. Děkujeme za Vaši nezištnou pomoc. Vážíme si spolupráce s Vámi.

Přejeme Vám všem krásný adventní čas.

Pardubický kraj05_SHP_2_logo_vyuziti_TSIMG_20181205_075751IMG_20181205_090334Převzetí nových postelíIMG_20181206_153928

Radost v pečovatelské službě

V Charitní pečovatelské službě jsme v listopadu uspořádali před-adventní setkání s klienty pečovatelské služby. Navázali jsme tak na loňskou první zkušební vlaštovku. Z hojné účasti bylo vidět, že se setkání líbilo.

Během příjemného odpoledne byla příležitost k seznámení se navzájem, s novými pracovníky i službami, které svitavská Charita poskytuje. Pro účastníky byl připraven i hudební program – pár vánočních koled zahrály hudebně nadané děti i Vendula Kouřilová, vedoucí Světlanky – CDS.

Rádi budeme v započaté tradici pokračovat.

20181127_144818

Lektorka přiblížila psychologickou první  pomoc při zásahu. A nejen to

Foto: Archiv Arcidiecézní charity Olomouc

Luhačovice – Umět se správně zeptat, pozorovat, a pak umět uklidnit, pomoci… A jak na to? Zvlášť, když se ocitneme uprostřed povodně nebo při vážné dopravní nehodě… To a mnohem víc přiblížila pracovníkům Charit Arcidiecéze olomoucké psycholožka Hasičského záchranné sboru Zlínského kraje Soňa Pančochová. Při školení v Luhačovicích ve dnech 30. listopadu – 1. prosince je zasvětila do základů psychologické první  pomoci...

Vánoční balíčky pro ukrajinské děti si poslechnete v rozhlasové reportáži

Foto: Pavel Langer, ACHO

Všech víc jak 400 ukrajinských dětí z rodin v nouzi ze seznamu Arcidiecézní charity Olomouc již mají jistý Vánoční balíček. Díky lidem dobré vůle z nejrůznějších koutů České republiky. Proč chtějí udělat radost chudým dětem a koho například obdarovali? To se dozvíte v reportáži Moniky Tomáškové a Českého rozhlasu Olomouc.

Vánoční balíčky pro Ukrajinu: zbývá obdarovat posledních 37 dětí

Děti z Lopatyna děkují dárcům. Měly radost

Vladovu rodinu poznamenal válečný konflikt na východě Ukrajiny, kam narukoval jeho otec. Mnozí muži se vracejí z bojů zpět domů traumatizovaní, proto se Vladova rodina rozpadla. Jednou z chlapcových radostí je fotbal. Fotbalový míč, dres a další věci zabalila loni chlapci do vánočního balíčku rodina z Olomoucka. „Jé, Manchester United! Duže djakuju,“ byl Vlad nadšený. Dárci se trefili do černého, přesto chlapce potěšilo ještě něco víc. „Důležité je, že někdo chce druhému udělat radost. Budu se učit česky a příště dárcům pošlu pozdrav v češtině,“ dodal tehdy třináctiletý Vlad. Arcidiecézní Charita Olomouc dopravuje dárky na Ukrajinu každý rok, letos má na seznamu 414 dětí. Čeští dárci si už většinu rozebrali k obdarování, zbývá posledních 37 dětí.

Arcidiecézní charita Olomouc hledá Ředitele/ Ředitelku do Charity Olomouc

Olomouc – Řídit organizaci, která pomáhá potřebným v duchu milosrdné lásky, umět ji prosadit a neustále upevňovat její zázemí. To je výzva. Charita hledá vhodného člověka na post ředitele/ ředitelky do Olomouce. Strukturovaný životopis s motivačním dopisem, představou o řízení Charity Olomouc a další dokumenty mohou uchazeči posílat na adresu Arcidiecézní charity Olomouc až do 19. října

Obdarujme společně chudé děti na Ukrajině

Stejně jako v předchozích letech, i letos jsme se zapojili do projektu Vánoční balíček pro děti z chudých rodin nebo z dětských domovů na Ukrajině.

Jde o jednorázový dar konkrétnímu dítěti, ze kterého nevyplývá žádný dlouhodobý závazek ani pro jednu ze stran. Projekt "Vánoční balíček" Arcidiecézní charity Olomouc byl založen v roce 2008. V letošním roce je do projektu zařazeno 414 dětí ze čtyř měst.

Benefiční koncert Charity Svitavy se svitavskými umělci

V pondělí 8. října se uskuteční ve svitavském kulturním centru Fabrika benefiční koncert. Ten je uspořádán při příležitosti 25. výročí vzniku Charity Svitavy. Během večera vystoupí několik umělců napříč žánry, mj. pěvecký sbor Dalibor, skupina Syfon a další. Koncert se koná pod záštitou krajského radního Ing. Pavla Šotoly a starosty Svitav Mgr. Davida Šimka.

Humanitární krize v Indonésii se zhoršuje, kolegové vyslali do oblasti lékařský tým

Charita Česká republika se jako jedna z prvních organizací celosvětové sítě Charit zapojila do mezinárodní pomoci, o kterou požádala indonéská vláda. Od vyhlášení sbírky zaslali dárci na sbírkový účet Charity pro Indonésii již více než čtvrt milionu korun. Sbírka dále trvá a probíhají také jednání o konkrétní podobě české pomoci. V kontaktu jsme také s kolegy z německé Charity, která už má od čtvrtka na místě svůj zdravotnický tým.

Humanitární pracovnice s lékařem jsou právě na Haiti. Přečtěte si jejich Zápisky z cest

Foto: V. Kanyza, J. Kocián

Haiti - AKTUALIZUJEME. Přes měsíc v Karibiku, ve zhrouceném státě Haiti, kde nefunguje školství, zdravotnictví, kde se snadno dostanete do blokády silnice, nejrůznějších protestů a kde s podzimem začala i sezona hurikánů. V takových podmínkách aktuálně pomáhají naše humanitární pracovnice Klára Lőffelmannová a lékař Josef Marada. Čekají je prohlídky a ošetření lidí z odlehlých oblastí, monitoring projektů Charity a spousta dalších povinností. Sledujte, jak si vedou, v Zápiscích z Haiti…

19. prosince 2018

Vánoční přání

Požehnané svátky vánoční a nový rok plný lásky přejí pracovníci Charity Svitavy.

PF 2019

27. listopadu 2018

Hledají se vedoucí kolednických slupinek i malí koledníci

Tříkrálová sbírka se blíží! Hledají se vedoucí kolednických skupinek i malí koledníci.
Nabízíme dobrý pocit, že můžete udělat dobrý skutek. Můžete si vyzkoušet, jaké je to koledovat na Tři krále a pomoci potřebným. Poznáte nové lidi a získáte novou zkušenost. Doporučujeme všem
Kontakt: miriam.holubcova@svitavy.charita.cz / +420 730 594 522

post_940x788_96dpi