Zobrazit články z rubriky:  Akce pro veřejnostSvětlanka - centrum denních služebStředisko humanitární pomociTříkrálová sbírkaPostní almužnaCharitní pečovatelská službaFinancováníAktuality

Arcidiecézní charita Olomouc hledá Ředitele/ Ředitelku do Charity Olomouc

Olomouc – Řídit organizaci, která pomáhá potřebným v duchu milosrdné lásky, umět ji prosadit a neustále upevňovat její zázemí. To je výzva. Charita hledá vhodného člověka na post ředitele/ ředitelky do Olomouce. Strukturovaný životopis s motivačním dopisem, představou o řízení Charity Olomouc a další dokumenty mohou uchazeči posílat na adresu Arcidiecézní charity Olomouc až do 19. října

Obdarujme společně chudé děti na Ukrajině

Stejně jako v předchozích letech, i letos jsme se zapojili do projektu Vánoční balíček pro děti z chudých rodin nebo z dětských domovů na Ukrajině.

Jde o jednorázový dar konkrétnímu dítěti, ze kterého nevyplývá žádný dlouhodobý závazek ani pro jednu ze stran. Projekt "Vánoční balíček" Arcidiecézní charity Olomouc byl založen v roce 2008. V letošním roce je do projektu zařazeno 414 dětí ze čtyř měst.

Benefiční koncert Charity Svitavy se svitavskými umělci

V pondělí 8. října se uskuteční ve svitavském kulturním centru Fabrika benefiční koncert. Ten je uspořádán při příležitosti 25. výročí vzniku Charity Svitavy. Během večera vystoupí několik umělců napříč žánry, mj. pěvecký sbor Dalibor, skupina Syfon a další. Koncert se koná pod záštitou krajského radního Ing. Pavla Šotoly a starosty Svitav Mgr. Davida Šimka.

Humanitární krize v Indonésii se zhoršuje, kolegové vyslali do oblasti lékařský tým

Charita Česká republika se jako jedna z prvních organizací celosvětové sítě Charit zapojila do mezinárodní pomoci, o kterou požádala indonéská vláda. Od vyhlášení sbírky zaslali dárci na sbírkový účet Charity pro Indonésii již více než čtvrt milionu korun. Sbírka dále trvá a probíhají také jednání o konkrétní podobě české pomoci. V kontaktu jsme také s kolegy z německé Charity, která už má od čtvrtka na místě svůj zdravotnický tým.

Humanitární pracovnice s lékařem jsou právě na Haiti. Přečtěte si jejich Zápisky z cest

Foto: V. Kanyza, J. Kocián

Haiti - AKTUALIZUJEME. Přes měsíc v Karibiku, ve zhrouceném státě Haiti, kde nefunguje školství, zdravotnictví, kde se snadno dostanete do blokády silnice, nejrůznějších protestů a kde s podzimem začala i sezona hurikánů. V takových podmínkách aktuálně pomáhají naše humanitární pracovnice Klára Lőffelmannová a lékař Josef Marada. Čekají je prohlídky a ošetření lidí z odlehlých oblastí, monitoring projektů Charity a spousta dalších povinností. Sledujte, jak si vedou, v Zápiscích z Haiti…

Charita vyhlašuje sbírku na pomoc obětem tsunami v Indonésii

V pátek 28. září postihlo indonéský ostrov Sulawesi (Celebes) zatím nejsilnější ze série zemětřesení a to o síle 7,4 stupňů Richterovy škály. Následná vlna tsunami si vyžádala stovky lidských životů, celkový počet postižených obyvatel může dosáhnout několika set tisíc, podle některých odhadů až dva miliony. Charita Česká republika proto vyhlašuje finanční sbírku na pomoc obětem a obnovu země.

25. výročí Charity Svitavy

14. 12. 2018 uplyne 25 let od zřízení Charity Svitavy olomouckým arcibiskupem Mons. Janem Graubnerem.  Charita Svitavy připravuje k oslavám několik akcí.

Lidé myslí na Haiťany v odříznutých oblastech. Připíjeli jim na zdraví a ušetřili přes  25 000 Kč

Na zdraví Haiti 2018

Hranice, Olomouc, Svitavy, Zábřeh – Dívka s hnisající špatně ošetřenou ránou na ruce, chlapec s osm měsíců trvajícím zápalem plic nebo srdeční vady objevené u malých dětí. Například tyto případy řešili v posledních třech letech přímo na Haiti pracovníci Arcidiecézní charity Olomouc. Díky kampani Na zdraví Haiti bylo dosud v odlehlých oblastech karibského státu ošetřeno kolem devíti set potřebných, v drtivé většině dětí. Letos k nim přibydou další. Srpnová akce Charity vynesla díky podnikům a jejich hostům v Olomouci, Svitavách, Zábřehu a Hranicích 18 291 korun. Poprvé se zapojila i olomoucká Dobrodruhá, ve které zákazníci nakupovali haitské zboží a tím přispěli dalšími 7 325 korunami.

Výroční zpráva za rok 2017 vydaná

Rádi bychom Vás upozornili na vydanou Výroční zprávu Charity Svitavy za rok 2017.

Mobilní zahrádky již v provozu!

Milí (všichni, kteří máte svůj podíl na našem projektu "Ať vše dobré zakoření"),

rádi bychom se s vámi podělili o zážitky "z mobilních zahrádek".

13. listopadu

28. června

Vyšlo nové číslo Světlankovského časopisu

V těchto dnech vyšlo nové číslo Světlankovského časopisu. Ke stažení je zde.

Všem čtenářům přejeme pěkné chvíle při čtení časopisu.