Benefiční koncert Charity Svitavy se svitavskými umělci

V pondělí 8. října se uskuteční ve svitavském kulturním centru Fabrika benefiční koncert. Ten je uspořádán při příležitosti 25. výročí vzniku Charity Svitavy. Během večera vystoupí několik umělců napříč žánry, mj. pěvecký sbor Dalibor, skupina Syfon a další. Koncert se koná pod záštitou krajského radního Ing. Pavla Šotoly a starosty Svitav Mgr. Davida Šimka.

25. výročí Charity Svitavy

14. 12. 2018 uplyne 25 let od zřízení Charity Svitavy olomouckým arcibiskupem Mons. Janem Graubnerem.  Charita Svitavy připravuje k oslavám několik akcí.

Zimní výstava výrobků klientů

V těchto dnech ve Světlance - centru denních služeb probíhá prodejní výstava výrobků kliedntů Světlanky - centra denních služeb.

Den otevřených dveří v Charitě Svitavy

Charita Svitavy srdečně zve na Den otevřených dveří, který se bude konat ve středu 27. září 2017.

Charita Svitavy vystavuje ve Fabrice Svitavy upravené fotografie

Proměny v čase, prostoru a formě nabídli svitavské veřejnosti klienti Světlanky - centra denních služeb. Stejnojmenná výstava je ke shlédnutí v multikulturním centru Fabrika a potrvá do čtvrtka 13. dubna 2017.

Klienti Světlanky chystají výstavu

Jarní období je pro klienty Světlanky dobou, kdy jsou tvůrčí více než obvykle. Dokončují totiž své práce, které budou vystavovány v prostorách Fabriky Svitavy. V letošním roce nás čeká několik novinek.

Charita Svitavy zve na výstavy děl klientů Světlanky - CDS

Charita Svitavy organizuje závěrem roku 2016 několik výstav. Autory jsou klienti Světlanky - centra denních služeb.

V listopadu bude pro veřejnost výstava obrazů v Kavárně V parku, v prosinci bude tradiční prodejní výstava výrobků klientů ve Světlance - centru denních služeb.

Kubánský večer ve Svitavách

Obyvatelé Svitav a okolních měst a obcí zaplnili multifunkční centrum Fabrika, aby zažili jeden z dalších večerů, při nichž se představují země mimo Evropskou unii, a které mají v České republice menšinové zastoupení.

Po Mongolsku, Indii, Vietnamu, zemích Latinské Ameriky jsme měli možnost poznat Kubu.

Kubánský večer - již dnes

Ve Fabrice Svitavy se dnes uskuteční další z cyklů komponovaných večerů, dnes na téma Kuba.

Budeme mít možnost seznámit se s Kubou, jejími krásami, zvyklostmi, kulturou... Pro zájemce bude připravená i ochutnávka tradičního kubánského jídla.

Koncert pro Charitu Svitavy

Jméno Jiří Melcelius mnoha lidem nic neřekne. Ti, kteří navštívili nedělní koncert souboru Consortio Melcelii, již ví, že to byl český barokní skladatel 2. poloviny 17. století.

5. října

Půjčovna kompenzačních pomůcek

Oznamujeme, že ve středu 17. října 2018 bude Půjčovna kompenzačních pomůcek z technických důvodů uzavřena . Otevřeno bude ve čtvrtek 18. 10. 2018 v tyto časy: 10:00 - 12:00 a 13:00 - 15:00 .

Děkujeme za pochopení.

17. srpna