25. výročí Charity Svitavy

14. 12. 2018 uplyne 25 let od zřízení Charity Svitavy olomouckým arcibiskupem Mons. Janem Graubnerem.  Charita Svitavy připravuje k oslavám několik akcí.

Jedná se v první řadě o benefiční koncert 8. 10. 2018, pořádaný ve spolupráci se Střediskem kulturních služeb Svitavy. Návštěvníci se mohou připravit na nejrůznější žánrové kategorie v podání svitavských umělců. Vystoupí mj. sbor Dalibor, folková skupina Točkolotoč, kapela SYFON a operní zpěvák Vojtěch Poštulka. Koncert se koná pod záštitou krajského radního Ing. Pavla Šotoly a starosty Svitav Mgr. Davida Šimka.

Druhou velmi významnou akcí bude den otevřených dveří. Jeho termín je závislý na instalaci nové schodišťové plošiny v jedné z budov Charity a jejím slavnostním uvedením do provozu. Termín bude upřesněn na webových stránkách a na facebookovém profilu Charity Svitavy.

K 25. výročí nabízí Charita kalendář na rok 2019 od svitavského fotografa Tomáše Hladíka.  Kalendář byl vydán pod záštitou Svazu českých fotografů, z. s. Jde o výběr fotografií, které byly vystaveny na Národní soutěži amatérské fotografie v letech 2000 - 2016, kde autor získal několik ocenění.Jde o výběr fotografií, které byly vystaveny na Národní soutěži amatérské fotografie v letech 2000 - 2016, kde Tomáš získal několik ocenění. Jsou k dispozici na ústředí Charity Svitavy, na recepci multikulturního centra Fabrika, v Městském muzeu a galerii Svitavy a v Městském informačním centru Svitavy. Hodnota kalendáře je 500 Kč.

Blanka Homolová ředitelka Charity Svitavy

Plakat 25let Charity