Radost v pečovatelské službě

V Charitní pečovatelské službě jsme v listopadu uspořádali před-adventní setkání s klienty pečovatelské služby. Navázali jsme tak na loňskou první zkušební vlaštovku. Z hojné účasti bylo vidět, že se setkání líbilo.

Během příjemného odpoledne byla příležitost k seznámení se navzájem, s novými pracovníky i službami, které svitavská Charita poskytuje. Pro účastníky byl připraven i hudební program – pár vánočních koled zahrály hudebně nadané děti i Vendula Kouřilová, vedoucí Světlanky – CDS.

Rádi budeme v započaté tradici pokračovat.

20181127_144818

25. výročí Charity Svitavy

14. 12. 2018 uplyne 25 let od zřízení Charity Svitavy olomouckým arcibiskupem Mons. Janem Graubnerem.  Charita Svitavy připravuje k oslavám několik akcí.

Z dění v Charitě Svitavy…

V Charitní pečovatelské službě jsme v úterý 10. října 2017 uspořádali první společenské setkání s klienty. S našimi klienty se vídáme zpravidla jen v jejich domácnostech během výkonu služby, napadlo nás proto pozvat je na oplátku k nám.

Klienti se tak mohli podívat „pod pokličku“ své pečovatelské služby a prohlédnout si její zázemí na Polní ulici ve Svitavách.

Slavnostní otevření nových prostor Charity Svitavy

Ve středu 27. září 2017 proběhlo v rámci Dne otevřených dveří slavnostní otevření nového pracoviště Charity Svitavy na ulici Polní. Novou budovu získala Charita Svitavy do nájmu v květnu 2016 a od té doby v ní probíhaly rekonstrukce.

Den otevřených dveří v Charitě Svitavy

Charita Svitavy srdečně zve na Den otevřených dveří, který se bude konat ve středu 27. září 2017.

Charitní pouť do Znojma

Když se řekne Znojmo, představí si člověk okurky, víno a ovoce.

Účastníci pouti Charity Svitavy si vybaví i kostel Sv. Mikuláše s nádhernou výzdobou zbylou zde ještě z víkendového vinobraní. Ornamenty z ovoce a zeleniny, lustr ověšený hrozny vína i obrazy složené ze suchých plodin. Z rýže, čočky, fazolí a semínek vytvořené obrazy Panny Marie, Ježíška. A také svatý Mikuláš, patron hojnosti. K němu doputovali poutníci ze Svitav, aby ho poprosili o podporu, duchovní posilu a naději.

Žehnání nových prostor Charity Svitavy

Ve čtvrtek 16. 3. 2016 při příležitosti děkanátního setkání kněží požehnal prezident ACHO, mons. Bohumír Vitásek, Charitě Svitavy nové prostory na Polní ulici č. 2.

Charita Svitavy úspěšná v projektu Ateliér bez bariér

K tomu, aby se vybudoval bezbariérový přístup do budovy Charity Svitavy na Polní ulici, chybí jen krok. Objednat firmu a budovat. Do této doby jsme se starali o to, jak projekt "Ateliér bez bariér" financovat. Z potřebných 151 000 Kč se podařilo nashromáždit 129 473 Kč. To vše díky podpoře Konta bariéry, ČSOB pomáhá regionům, Společně za úsměv a GIVT.cz.

Díky darům nové auto

Charita Svitavy pořídila ke svozu klientů nové vozidlo, protože to stávající dosloužilo a bylo několikrát za rok v servisu. Z potřebných 697 531 Kč se podařilo nashromáždit 606 224 Kč. To vše díky podpoře Tříkrálové sbírky, města Svitavy, donátorů v Burze filantropie (Saint-Gobain Adfors CZ s.r.o., Nadační fond J&T, Pardubický kraj), Výboru dobré vůle - Nadaci Olgy Havlové, Svitavskému tenisovému srdci a dalším firemním a individuálním dárcům.

16. května

Hlasujte pro nás v Burze filantropie

štětecHlasování v Burze filantropie bylo spuštěno!

Charita Svitavy se jí účastní s projektem „Ateliér plný života – podpořte nás v tvoření“.

Podpořte nás prosím. Hlasovat je možné do 23. 5. zde: http://www.burzafilantropie.cz/pardubickykraj/burza-2019/okres-svitavy-2019/atelier-plny-zivota-podporte-nas-v-tvoreni/

S vašimi hlasy máme šanci, že pořídíme chybějící vybavení a materiál do tvůrčích ateliérů a dílen pro naše klienty.

Děkujeme vám za podporu!

Návrh bez názvu

9. května

VZADU V SADU

180x180

Buďte všichni co nejsrdečněji zváni na zahradní hudební benefiční festival VZADU V SADU.

Zahrají skvělí muzikanti!

Čeká vás Mary´s Meals - infostánek i výborné občerstvení. Slavnostně otevřeme sad Olgy Havlové na zahradě Světlanky - vezměte si s sebou deku, ať si můžete lehnout pod strom. Sadu požehná a celou akci moderuje Ladislav Heryán.

Vstupné je 150,-. Výtěžek ze vstupného bude použit na vybudování cesty do sadu, díky které se budou moci po zahradě pohodlně pohybovat také lidé na vozíku a senioři.

Pro děti v doprovodu rodičů je vstup zdarma, je pro ně připraveno divadlo a tvoření.

Předprodej vstupenek: Fabrika Svitavy, Infocentrum Svitavy, Charita Svitavy- Světlanka CDS, na místě před akcí.

Akce se koná pod záštitou radního Pardubického kraje Pavla Šotoly.

Plakat_Mail