POSTNÍ ALMUŽNA 2018

Období mezi Popeleční středou a Květnou nedělí je součástí velikonočního půstu. Jako takové nám dává příležitost k zamyšlení, příležitost k tomu, abychom se zabývali alespoň v této době věcmi, které nás přesahují.

Cestu nám pomůže najít i to, že se přestaneme zabývat na chvíli tím, co člověku může důležité věci zakrýt. Nemusíme přemýšlet, co bychom kde dobrého snědli, jak bychom se lépe, déle a silněji pobavili. Můžeme se rozhlédnout kolem sebe, místo pohledu na sebe. Koho bych potěšil, navštívil, komu bych pomohl, …

Postní almužna je příležitost. Co odřekneme sobě, proměníme ve finanční obnos a vložíme do kasičky. Někomu pomůže, někoho potěší, někomu ulehčí život. Na postní kasičce zespodu máme možnost označit, na jaký úmysl bychom si přáli, aby její obsah byl použit. Nebo lze vložit do kasičky lísteček se jménem, pokud víme o někom, kdo pomoc potřebuje.

Leták_PA_2018

27. listopadu

Hledají se vedoucí kolednických slupinek i malí koledníci

Tříkrálová sbírka se blíží! Hledají se vedoucí kolednických skupinek i malí koledníci.
Nabízíme dobrý pocit, že můžete udělat dobrý skutek. Můžete si vyzkoušet, jaké je to koledovat na Tři krále a pomoci potřebným. Poznáte nové lidi a získáte novou zkušenost. Doporučujeme všem
Kontakt: miriam.holubcova@svitavy.charita.cz / +420 730 594 522

post_940x788_96dpi