Obdarujme společně chudé děti na Ukrajině

Stejně jako v předchozích letech, i letos jsme se zapojili do projektu Vánoční balíček pro děti z chudých rodin nebo z dětských domovů na Ukrajině.

Jde o jednorázový dar konkrétnímu dítěti, ze kterého nevyplývá žádný dlouhodobý závazek ani pro jednu ze stran. Projekt "Vánoční balíček" Arcidiecézní charity Olomouc byl založen v roce 2008. V letošním roce je do projektu zařazeno 414 dětí ze čtyř měst.

Balíček by měl mít hodnotu přibližně 1000 Kč a může obsahovat oblečení, hračky, výtvarné potřeby apod. Věci musí být nové. Balíček by měl vážit max. 4 kg. Balíček nesmí v žádném případě obsahovat potraviny a cukrovinky.

Na stránkách www.darky.jsemvidet.eu je k nahlédnutí seznam dětí, které čekají na svůj balíček. Jedná se o děti žijící v dětských domovech v obcích Bortnyky, Kolomyja, Lopatyn,  Ternopyl. Můžete vybrat jedno nebo více dětí, kterým byste rádi udělali na Vánoce radost.

S dotazem nebo budete-li chtít dítě „zablokovat“, kontaktujte Davida Šmídu na e-mailu: david.smida@svitavy.charita.cz.

Další informace na webu Arcidiecézní charity Olomouc.

UKRAJINA_vanocni_letak2018_A4

13. listopadu

28. června

Vyšlo nové číslo Světlankovského časopisu

V těchto dnech vyšlo nové číslo Světlankovského časopisu. Ke stažení je zde.

Všem čtenářům přejeme pěkné chvíle při čtení časopisu.