Aktuální zprávy ze Světlanky

Zpět na seznam všech článků.

25. výročí Charity Svitavy

14. 12. 2018 uplyne 25 let od zřízení Charity Svitavy olomouckým arcibiskupem Mons. Janem Graubnerem.  Charita Svitavy připravuje k oslavám několik akcí.

Zimní výstava výrobků klientů

V těchto dnech ve Světlance - centru denních služeb probíhá prodejní výstava výrobků kliedntů Světlanky - centra denních služeb.

Setkání s dobrovolníky

Konec roku je příležitost bilancovat, ale také výzva k zastavení se a ohlédnutí za uplynulým rokem. Nejen proto se sešli dobrovolníci svitavské Charity s koordinátorkou dobrovolníků a ředitelkou Charity Svitavy.

VÝLET ZA ROKOKEM

PODZIMNÍ SLUNEČNÉ DOPOLEDNE JSME STRÁVILI V ROKOKOVÉM STYLU...

Charita Svitavy chce vše dobré zakořenit

Charita Svitavy přiváží z Burzy filantropie v Litomyšli příslib podpory projektu "Ať vše dobré zakoření" ve výši 36 tisíc korun. Díky této podpoře bude moci prohlubovat vztahy mezi klienty i organizacemi na svitavsku a přinášet radost těm, kteří již nevěřili, že budou ještě někdy moci pracovat na zahrádce.

Den otevřených dveří v Charitě Svitavy

Charita Svitavy srdečně zve na Den otevřených dveří, který se bude konat ve středu 27. září 2017.

Charitní pouť do Znojma

Když se řekne Znojmo, představí si člověk okurky, víno a ovoce.

Účastníci pouti Charity Svitavy si vybaví i kostel Sv. Mikuláše s nádhernou výzdobou zbylou zde ještě z víkendového vinobraní. Ornamenty z ovoce a zeleniny, lustr ověšený hrozny vína i obrazy složené ze suchých plodin. Z rýže, čočky, fazolí a semínek vytvořené obrazy Panny Marie, Ježíška. A také svatý Mikuláš, patron hojnosti. K němu doputovali poutníci ze Svitav, aby ho poprosili o podporu, duchovní posilu a naději.

Svitavské tenisové srdce z.s. podpořilo Charitu Svitavy

8. září 2017 se uskutečnil již 5. ročník benefičního turnaje Svitavské tenisové srdce, které vzniklo za účelem pořádání sportovních a kulturních akcí, které podporují vybrané charitativní projekty.

Cílem je pomáhat především starým či nemocným lidem a opuštěným či handicapovaným dětem.

Charita Svitavy vyhlašuje výběrové řízení

Charita Svitavy rozšiřuje pracovní tým. Přijme pracovníka v sociálních službách, konkrétně by se jednalo o aktivizační činnosti a přímou obslužnou péči o seniory a osoby se zdravotním postižením.

Bylo požehnáno svozové vozidlo

Na závěr školního roku na zahradě Světlanky – centra denních služeb (CDS) bylo požehnáno nové vozidlo, které je využíváno ke svozu klientů, při programu CDS, převozu lůžek v rámci Půjčovny kompenzačních pomůcek.

5. října

Půjčovna kompenzačních pomůcek

Oznamujeme, že ve středu 17. října 2018 bude Půjčovna kompenzačních pomůcek z technických důvodů uzavřena . Otevřeno bude ve čtvrtek 18. 10. 2018 v tyto časy: 10:00 - 12:00 a 13:00 - 15:00 .

Děkujeme za pochopení.

17. srpna