Tři králové jsou teď v kině Vesmír!

Ano, slyšíte dobře. A to dokonce celkem třiatřicetkrát. Kreslení a malovaní!

Tříkrálová sbírka 2019 je za námi, výtěžek je rekordní

Ve dnech 1. - 14. ledna 2019 probíhal na Svitavsku již 20. ročník této největší celostátní sbírky. Koledníci s korunkami na hlavě chodili dům od domu a přinášeli novoroční přání Božího požehnání. Ze zkušenosti víme, že koledníky nejvíce těší právě tohle. Finanční výtěžek je spíše užitečný „vedlejší produkt“ radostného setkávání s lidmi ve městě nebo v obci.

Sečteno! Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Tříkrálový koledník z Kutné Hory. Snímek Jakub Žák

112 260 037 korun. Tolik se letos vybralo do pokladniček Tříkrálové sbírky. Celkem 22 767 jich místní charity pod úředním dozorem rozpečetily a peníze z nich sečetly. Koledníci v přestrojení za tři krále vybírali peníze prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika teď děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Tříkrálová sbírka je v plném proudu

Bojujeme s nemocemi, s časem i náladami malých králíčků, ale radost  lidí z vzácné návštěvy  vše obrátí k dobrému, dodává  energii. Loni byl na Tři krále třeskutý mráz, i když sluníčko potutelně lákalo ven, letos je ke koledníkům zatím počasí milosrdné.

Tříkrálová sbírka 2018 klepe na dveře

Arcidiecéze olomoucká – Zprávu o narození Spasitele, radost i požehnání budou šířit v jednotlivých domácnostech Tři králové od 1. do 14. ledna. Lidé jim na oplátku přispějí do pokladničky ve prospěch potřebných. Skupinky koledníků s papírovými korunami vyšlou do terénu Charity Arcidiecéze olomoucké již podevatenácté. Lidé je poznají podle korunky a pláště, ponesou s sebou také pokladničku s logem Charity, která je zapečetěná a očíslovaná...

Charitní pouť do Znojma

Když se řekne Znojmo, představí si člověk okurky, víno a ovoce.

Účastníci pouti Charity Svitavy si vybaví i kostel Sv. Mikuláše s nádhernou výzdobou zbylou zde ještě z víkendového vinobraní. Ornamenty z ovoce a zeleniny, lustr ověšený hrozny vína i obrazy složené ze suchých plodin. Z rýže, čočky, fazolí a semínek vytvořené obrazy Panny Marie, Ježíška. A také svatý Mikuláš, patron hojnosti. K němu doputovali poutníci ze Svitav, aby ho poprosili o podporu, duchovní posilu a naději.

Anděl Páně králům a králíčkům

První nedělní únorové odpoledne ve Svitavách bylo trochu jiné, než ostatní neděle, hrálo totiž kino Vesmír. Za normálních okolností mají neděli i zaměstnanci kina. 5. 2. 2017 tomu bylo jinak.

Tříkrálová sbírka 2017ve Svitavách a okolí je u konce

Tříkrálová sbírka je již u konce. Tři krále již letos nepotkáte, ale výsledky jejich putování pocítí ti, jimž pomohou. Jako v předchozích letech, i letošní ročník Tříkrálové sbírky přinesl překvapivý a rekordní výsledek.

Celkem se v celém regionu podařilo nashromáždit 453 553 Kč. Oproti loňskému roku to znamená nárůst o 40 060 Kč.

Tři králové dnes potěší obyvatele Seniorcentra a LDN

Štěstí, zdraví povinšují Tři králové pacientům v léčebně dlouhodobě nemocných a poprvé také obyvatelům Seniorcentra ve Svitavách. Koledovat se tam vydají tento čtvrtek mezi 9. a 11. hodinou. Kostýmy Kašpara, Melichara a Baltazara obléknou ředitelka Charity Svitavy Blanka Homolová, sociální pracovnice Dagmar Pauková a dobrovolník Michal Kadlec.

Ve Svitavách a okolí již chodí tři králové

1. ledna 2017 v kostele Navštívení Panny Marie ve Svitavách požehnal koledníkům Tříkrálové sbírky jáhen Ondřej Poštulka a svitavský děkan Václav Dolák. Od 1.1. do 15.1. 2017 můžete tedy potkávat krále i králíčky v ulicích Svitav i v jiných městech a obcích Svitavska.

16. května

Hlasujte pro nás v Burze filantropie

štětecHlasování v Burze filantropie bylo spuštěno!

Charita Svitavy se jí účastní s projektem „Ateliér plný života – podpořte nás v tvoření“.

Podpořte nás prosím. Hlasovat je možné do 23. 5. zde: http://www.burzafilantropie.cz/pardubickykraj/burza-2019/okres-svitavy-2019/atelier-plny-zivota-podporte-nas-v-tvoreni/

S vašimi hlasy máme šanci, že pořídíme chybějící vybavení a materiál do tvůrčích ateliérů a dílen pro naše klienty.

Děkujeme vám za podporu!

Návrh bez názvu

9. května

VZADU V SADU

180x180

Buďte všichni co nejsrdečněji zváni na zahradní hudební benefiční festival VZADU V SADU.

Zahrají skvělí muzikanti!

Čeká vás Mary´s Meals - infostánek i výborné občerstvení. Slavnostně otevřeme sad Olgy Havlové na zahradě Světlanky - vezměte si s sebou deku, ať si můžete lehnout pod strom. Sadu požehná a celou akci moderuje Ladislav Heryán.

Vstupné je 150,-. Výtěžek ze vstupného bude použit na vybudování cesty do sadu, díky které se budou moci po zahradě pohodlně pohybovat také lidé na vozíku a senioři.

Pro děti v doprovodu rodičů je vstup zdarma, je pro ně připraveno divadlo a tvoření.

Předprodej vstupenek: Fabrika Svitavy, Infocentrum Svitavy, Charita Svitavy- Světlanka CDS, na místě před akcí.

Akce se koná pod záštitou radního Pardubického kraje Pavla Šotoly.

Plakat_Mail