Tři králové jsou teď v kině Vesmír!

Ano, slyšíte dobře. A to dokonce celkem třiatřicetkrát. Kreslení a malovaní!

Letos jsme se v Charitě Svitavy rozhodli zpestřit průběh Tříkrálové sbírky a propojit ji zase o trošku více se svitavskou komunitou. Uspořádali jsme proto u příležitosti konání již 20. ročníku této největší finanční sbírky výtvarnou soutěž pro děti ze základních škol s názvem „Tři králové ve Svitavách očima dětí“.

Obrázky nám poslalo celkem 173 dětí ze ZŠ a MŠ Sokolovská a ze ZŠ náměstí Míru, 1 obrázek doputoval ze ZŠ Felberova.

Děkujeme všem dětem (v případě vyšších ročníků spíše mladým lidem), které nám poslaly své obrázky. Byla radost si je prohlížet a žasnout. Pěkné byly skutečně všechny, ale některé nám doslova vyrazily dech.

Pokusili jsme se s kolegy vybrat ty nejzdařilejší, ačkoli to byla nad očekávání těžká věc. Vždy je to otázka vkusu a osobního pohledu, každému se líbí něco jiného. Upřímně jsme se snažili přistoupit k výběru poctivě a zodpovědně.

Nejzdařilejší obrázky vybírala pětičlenná „komise“ ve složení: ředitelka Charity Svitavy, paní Blanka Homolová, koordinátorka Tříkrálovky, paní Miriam Holubcová, MgA. Tomáš Krása, vedoucí našeho výtvarného ateliéru, pan Petr Mohr, vedoucí SKS Svitavy, a Dagmar Pauková, zástupkyně ředitelky Charity Svitavy.

Do užšího výběru jsme vybrali celkem 33 obrázků. Tyto vybrané obrázky si můžete ode dneška do 15. února prohlédnout v prostorách kina Vesmír.

Bylo nesmírně náročné vybrat „ty nejlepší“ a udělit 1. – 3. místo. Proto jsme se rozhodli, že odměníme všech 33 dětí z užšího výběru a zároveň udělíme tzv. „Cenu ředitelky Charity Svitavy“ a „Cenu pana Krásy – vedoucího výtvarného ateliéru Charity Svitavy“. Oba vybrali z užšího výběru 3 obrázky, které byly nejblíže jejich srdci a jejich vnímání. Autoři vybraných obrázků získali vstupenku na filmovou pohádku „Čertí brko“, která se promítá v kině Vesmír coby poděkování koledníkům Tříkrálové sbírky. Ti, kteří získali speciální cenu, budou během promítání odměněni i drobným dárkem.

Děkujeme všem dětem, které věnovaly obrázkům svůj čas a poslaly nám je. A děkujeme moc pánům učitelům a paním učitelkám, kteří si vzali ve školách soutěž v hektickém předvánočním čase na starost a podpořili nás. Moc si toho vážíme!

Vybíráme nejzdrařilejší obrázkyVybíráme nejzdařilejší obrázkyVybíráme nejzdařilejší obrázkyVýstava v kině VesmírTony Nguyen, 6. B, ZŠ náměstí Míru, „Cena ředitelky Charity Svitavy“Vít Dvořáček, 2.B, ZŠ Sokolovská, „Cena ředitelky Charity Svitavy“Veronika Ondráčková, 8. B, ZŠ náměstí Míru, „Cena ředitelky Charity Svitavy“Eva Peňázová, 8. B, ZŠ náměstí Míru, „Cena pana Krásy – vedoucího výtvarného ateliéru Charity Svitavy“Klára Bydžovská, 8. A, ZŠ náměstí Míru, „Cena pana Krásy – vedoucího výtvarného ateliéru Charity Svitavy“Veronika Slámová, 6. B, MŠ a ZŠ Sokolovská, „Cena pana Krásy – vedoucího výtvarného ateliéru Charity Svitavy“

16. května

Hlasujte pro nás v Burze filantropie

štětecHlasování v Burze filantropie bylo spuštěno!

Charita Svitavy se jí účastní s projektem „Ateliér plný života – podpořte nás v tvoření“.

Podpořte nás prosím. Hlasovat je možné do 23. 5. zde: http://www.burzafilantropie.cz/pardubickykraj/burza-2019/okres-svitavy-2019/atelier-plny-zivota-podporte-nas-v-tvoreni/

S vašimi hlasy máme šanci, že pořídíme chybějící vybavení a materiál do tvůrčích ateliérů a dílen pro naše klienty.

Děkujeme vám za podporu!

Návrh bez názvu

9. května

VZADU V SADU

180x180

Buďte všichni co nejsrdečněji zváni na zahradní hudební benefiční festival VZADU V SADU.

Zahrají skvělí muzikanti!

Čeká vás Mary´s Meals - infostánek i výborné občerstvení. Slavnostně otevřeme sad Olgy Havlové na zahradě Světlanky - vezměte si s sebou deku, ať si můžete lehnout pod strom. Sadu požehná a celou akci moderuje Ladislav Heryán.

Vstupné je 150,-. Výtěžek ze vstupného bude použit na vybudování cesty do sadu, díky které se budou moci po zahradě pohodlně pohybovat také lidé na vozíku a senioři.

Pro děti v doprovodu rodičů je vstup zdarma, je pro ně připraveno divadlo a tvoření.

Předprodej vstupenek: Fabrika Svitavy, Infocentrum Svitavy, Charita Svitavy- Světlanka CDS, na místě před akcí.

Akce se koná pod záštitou radního Pardubického kraje Pavla Šotoly.

Plakat_Mail